AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 640 din 01 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

De Ziua Internaţională a Vârstnicilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De Ziua Internaţională a Vârstnicilor 
  
Concursuri pentru sănătatea minţii la a doua tinereţe 
  
Despre multiplele activităţi organizate la Centru de Zi pentru Vârstnici nr.2,( coordonator Maria Bobină), s-a scris de nenumărate ori în presă.Şi aşa cum ne-a obişnuit, cu prilejul diferitelor manifestări, şi cu ocazia Zilei internaţională a Vârstnicilor, ce se sărbătoreşte pe 1 octombrie, la acest centru de pe strada Decebal nr.21, din Cluj-Napoca, s-au desfăşurat mai multe concursuri:” Clujul istoric, administrativ şI cultural –artistic”, constând în întrebări de cultură generală“,”Seniorii au talent “şi “Creaţia artistică mijloc de a alunga singurătatea “. La aceste manifestări s-au înscris 24 de pensionari, membrii ai acestui Centru. 
  
În prezenţa a unui numeros public manifestările s-au deschis cu concursul “Clujul istoric, administrativ şi cultural-artistic “.În urma verificării chestionarelor, juriul format din scriitori, membri ai Ligii Scriitorilor Români, a constatat că cei 24 de participanţi au răspuns destul de bine la cele 25 de întrebări.La această secţiune, premiile, constând în Diplome şi cărţi acordate de Primărie, au fost obţinut de Racolţea Maria, Bude Viorica şi Bârzu Maria. 
  
La secţiunea “Seniorii au talent “, la care s-au prezentat cu recitări 8 pensionari, premiul a fost obţinut de doamna Maria Muntoi care a recitat foarte artistic poemul “Moartea lui Fulger “, de George Coşbuc, impresionând publicul. În continuare a urmat secţiunea “Creaţia artistică mijloc de a alunga singurătatea “, având trei subsecţiuni: creaţie poetică, catrene, epigram şi pictură. 
  
La creaţie poetică au fost premiaţi cu Diplome şi cărţi, următorii: Angelica Pătraşcu şi Gheorghe Şoptirean, la catrene şi epigrame Tătaru Emil, iar la pictură Letiţia Secui. 
  
La închiderea acestei interesante manifestări dedicate vârstnicilor şi cu participarea acestora, zicerea lui Eugen Ionesco exprimă un adevăr:”Ar trebui să ne naştem bătrâni şi să tot întinerim “. 
  
Al.Florin ŢENE 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
De Ziua Internaţională a Vârstnicilor / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 640, Anul II, 01 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!