CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Portret >  De vorbă cu poetul hunedorean Claudiu Nicolae Şimonaţi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
De vorbă cu poetul hunedorean Claudiu Nicolae Şimonaţi 
  
S-a născut acum aproape 30 de ani în localitatea Geoagiu din judeţul Hunedoara.A copilărit aşa cum au făcut-o toşi copii de la ţară,a mers cu oile şi cu vacile la păscut,a înotat printre troiene, vestind Naşterea Domnului în casele din sat, alături de alţi copii cu care mergea la colindat. 
  
A urmat şcoala primară,gimnazială şi liceul din localitate,apoi a plecat la Sibiu pentru continuarea studiilor universitare.Ca orice tânăr, nu s-a ţinut departe de sport, a jucat fotbal, handbal, volei,şah. 
  
A fost îndrăgostit, ca orice adolescent, a gustat bucuriile şi necazurile vieţii de student în Sibiu. A avut succese, atrecut peste deziluzii, ca oricare altul. A învăţat un lucru important:să te ridici imediat ce ai căzut, pentru a nu fi călcat în picioare de cei ce vin din urmă. A studiat, a pus cunoştinţele în practică şi a dat viaţă unor articole ştiinţifice şi creaţii literare care au fost apreciate de mulţi specialişti din domeniirespective. A fost cel care a înfiinţat Festivalul Naţional de Poezie„Ioan Budai Deleanu”.Fără prea mulţi bani la dispoziţie, fără sprijin necondiţionat; cu voinţă şi acea încăpăţânare a omului mistuit pasiune. 
  
Povestea celor aproape do de ani din viaţa poetului şi inginerului Claudiu N. Şimonaţi, poate fi numită o poveste de succes.Succesul n-a apărut peste noapte, nu l-a câştigat la loterie, ci l-a construit, în timp, de la fundaţie, către acoperiş. 
  
Şi, pentru că orice poveste trebuie spusă de la începuturi, ea sună cam aşa... 
  
„M-am născut într-o frumoasă zi de aprilie a anului 1983,în comuna(actual oraş) Geoagiu, din judeţul Hunedoara. Grădiniţa, şcoala primară, gimnazială şi liceul le-am făcut în locul natal.Desigur, că în perioada asta eram ancorat şi în realitatea vieţii de la ţară.Părinţii mei sunt oameni simpli, muncitori, e drept avem gospodărie cu o bucată de pământ, cu animale.Să ştiţi că în vacanţele de vară când ajungeam la bunicii din partea mamei, mergeam şi cu vacile la păscut, iar , mai apoi în practicile de la liceul agricol, mergeam şi cu oile la păscut pe deal.Nu era simplu să te scoli dimineaţa devreme să mergi desculţ prin roua rece a dimineţii.După terminarea liceului în anul 2002,am plecat la Sibiu pentru a-mi continua studiile universitare.Stăteam undeva în cartierul Ţiglari, pe strada Traian Demetrescu, la o rudă mai îndepărtată din partea surorii celei mai mari a tatălui.Făceam cam vreo 45 de minute,mers pe jos până în zona centrală a Sibiului,unde aveam facultatea.Era o perioadă destul de grea în România, din punct de vedere financiar.” 
  
În anul 2007,după terminarea Facultăţii de Ştiinţe Agricole,Industrie Alimenatră şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii„Lucian Blaga”din Sibiu,Claudiu Şimonaţi a ales să se întoarcă la Geoagiu,deşi ar fi putut rămâne la Sibiu. 
  
După puţin timp s-a angajat ca şi tehnolog alimentar în cadrul Hotelului Germisara din Geoagiu Băi.Tot atunci şi-a început studiile postuniversitare la Universitatea„Aurel Vlaicu”din Arad,pe care le-a absolvit în anul 2009.De la sfârşitul anului 2009,lucrează în cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, la biroul de turism.Când are timp liber, Claudiu, scrie versuri, citeşte şi studiază toate noutăţile apărute în domeniul chimiei alimentelor. 
  
Despre alte pasiuni, Claudiu ne vorbeşte despre plimbările în natură, călătorii dar şi despre muzică.Ascultă muzică uşoară, clasică, dar mai ales muzica populară. 
  
La sport nu a renunţat niciodată,aşa că şi acum face mişcare ori de câte ori are prilejul, şi se numără printre spectatorii competiţiilor sportive din zona Orăştiei. 
  
Poetul Claudiu N.Şimonaţi se bucură de ceea cea areuşit să facă până la aceşti aproape 30 de ani, iar dacă ar fi să o ia de la capăt şi-ar mai adăuga o mulţime de lucruri noi pe lista de priorităţi. 
  
Firesc, printre atâtea mulţumiri este normal să apară şi unele nemulţumiri.Care-spune,Claudiu Şimonaţi-fac parte tot din viaţă, au rolul lor în îndreptarea şi îmbunătăţirea lucrurilor. 
  
Al.Fl. Ţene 
  
Preşedintele Ligii Scriitorilor Români 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
De vorbă cu poetul hunedorean Claudiu Nicolae Şimonaţi / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 634, Anul II, 25 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!