AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Mirela Stancu         Publicat în: Ediţia nr. 748 din 17 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Gânduri de seară - 5 - De unde am plecat?
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Am sentimentul că trebuie să mă întorc undeva unde aş fi acasă... Sunt într-un permanent voiaj, în căutarea cărării pierdute. Fiecare amintire se îndepărtează atât de repede pentru ca mai apoi să revină în forţă cu mai multe indicii.  

Îmi amintesc o vacanţă petrecută la Sinaia, împreună cu dragii mei părinţi şi cu fratele meu. Era o vreme mohorâtă, ploaie mocănească, umezeală. Ne-am cazat la o bătrânică ce se integra prin vestimentaţie şi comportament în peisajul tern. Un surâs strâmb, în colţul gurii, ne invita la o camera de la etaj. Am urmat-o pe scările ce scârţâiau sub greutatea noastră. Mirosul timpului îmi gâdila nările, iar curiozitatea mea sporea cu fiecare treaptă. O rază de lumină străbătea printre imortelele înţepenite într-o glastră ce părea de aceeaşi vârstă cu casa. Am avut sentimentul de deja-vu. Priveam printre perdeluţele brodate şi îmi părea că am stat în acelaşi loc, oftând, cu mâinile împreunate la piept, aşteptând ceva sau ... pe cineva. Imaginea a rămas suspendată în timp, pentru a reveni acum, în mintea unei fetiţe de 7-8 ani... Tot ce se afla în jurul meu prindea viaţa... o viaţă uitată...  

Am continuat să urc scările şterse de vreme şi pline de amintiri. Ne aştepta gazda noastră în spatele unei uşi din lemn masiv, vopsită în alb. Până şi uşa îmi părea cunoscută. Am mângâiat-o cu degete sfioase imaginându-mi culoarea pe care o ascundea vopseaua în multe straturi.  

Un studio, aşternuturi proaspăt spălate şi apretate, mileul pus marginea patului şi eternele perdeluţe brodate acoperind fereastra înaltă, cu gemuleţe multe. Din nou, am privit afară, şi zgomotul ploii mi-a amintit de o seară petrecută pe un peron. Sosisem cu trenul şi tare mult îmi plăcea călătoria pe şinele lungi şi zgomotul sacadat pe care îl urmăream cu aceeaşi plăcere cu care mai târziu am ascultat simfoniile lui Mahler. O emoţie amestecată cu împlinire, speranţă, tristeţe, toate la un loc.  

Se luminase puţin cerul când am privit pe fereastră. Tata a deschis geamul spunând că se simte prea puternic mirosul de naftalină amestecat cu lavandă. M-am atârnat imediat pe pervaz inspirând aerul curat şi dulce al ploii de parcă aş fi vrut să îmi îmbete plămânii pentru tot restul vieţii.  

Salteaua uşor curbată şi foşnetul aşternutului mi-au odihnit visele şi gândurile pentru câteva nopţi de neuitat. Oare de aici am plecat?  

Referinţă Bibliografică:
Gânduri de seară - 5 - De unde am plecat? / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 748, Anul III, 17 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!