AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Romeo Tarhon         Publicat în: Ediţia nr. 578 din 31 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

De la cenaclul Flacăra la cenaclul Rezonanţe Româneşti peste generaţii
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Duminică, 29 iulie 2012, a fost Ziua Imnului Naţional. Inflamată, gata să se aprindă la referendum, românitatea aproape că nu a luat în seamă semnificaţia istorică a acestei zile. A fost mai degrabă ziua numărătorilor paralele şi a existenţelor paralele ...  
  
Totuşi, pentru trustul nostru de presă şi pentru colaboratorii şi prietenii ziarului, editurii şi ai televiziunii Naţiunea, această zi a fost marcată de o manifestare publică de excepţie, la orele 12.30, în sala de spectacole a Universităţii Populare „Ioan I. Dalles” din Bucureşti. Împreună cu fundaţia Andrei Mureşanu – „Deşteaptă-te române” şi cu Mişcarea Culturală Naţionalismul şi Arta – MECENA, Rezonanţe româneşti, grupul de presă Alcero-Naţiunea a organizat ZIUA IMNULUI NAŢIONAL, având în program mai multe manifestări. 
  
Astfel, după intonarea cu solemnitate şi emoţie a Imnului de către soprana şi pianista Iasmina Stănescu, acompaniată de cântăreţii şi instrumentiştii invitaţi la eveniment şi secondată de publicul nu prea numeros, dar foarte inimos, după cuvântul de deschidere al redactorului-şef al Naţiunii, Cezar A. Mihalache, au colocviat despre semnificaţia acestei sărbători profesorul de notorietate Ion Coja şi reputatul om de cultură şi afaceri, Andrei Sever Mureşan, descendentul genealogic, după mai multe generaţii şi ramificaţii, al poetului paşoptist Andrei Mureşanu, autorul textului Imnului „Deşteaptă-te române”. 
  
În cinstea acestei manifestări omagiale şi a atestării calităţii de descendent al marelui fruntaş, domnul Andrei Mureşan a scris, a publicat şi a lansat placheta omogială „Imnul de stat – portdrapel al demnităţii naţionale” în care a făcut o trecerea în revistă a conjuncturii istorice pe fondul căreia, înaintaşul său, poet, publicist şi revoluţionar, a dăruit patrimoniului cultural poezia care a furnizat textul cântecului patriotic ce avea să ne devină Imn de Stat. Autorul plachetei a inclus în lucrarea sa arborele genealogic al poetului şi rezultatele cercetărilor privindu-i descendenţa, pe baza unor documente incontestabile. În cadrul manifestărilor, editura Naţiunea a expus şi a dăruit invitaţilor numeroase cărţi din seria celor mai recente apariţii editoriale între care şi această importantă lucrare. 
  
A urmat, cum era firesc în zi de sărbătoare, un frumos spectacol de muzică şi poezie. Sunt onorat să evidenţiez numele minunaţilor artişti pe care i-am prezentat scenic împreună cu tânăra actriţă Mihaela Gaicu, revenindu-ne, totodată, misiunea de a oferi invitaţilor câteva momente poetice prin versuri despre ţară şi despre durerea şi bucuria de a fi români. 
  
În fapt, a avut loc primul spectacol al Cenaclului Literar-Artistic „Rezonanţe Româneşti” din cadrul Mişcării Culturale Naţionalismul şi Arta, avându-i ca protagonişti pe îndrăgiţii cantautori şi interpreţi Andrei Păunescu, Mihai Napu şi Nicu Nicuşor. A mai evoluat cu excelenţă şi dăruire soprana şi pianista Iasmina Stănescu, precum şi naistul Nicu Mercan şi acordeonistul Mihai Enache, doi artişti care au interpretat cu virtuozitate partituri muzicale culte cu instrumentele specifice folclorului. 
  
De asemenea, venerabilul Didi Carpovici a cântat ”Tot ce e românesc nu piere” de Jean Moscopol. Finalul a aparţinut maestrului Nicu Nicuşor pentru a cărui vervă timpul a fost prea scurt, deşi spectacolul a durat două ore. Am putut anunţa în cadrul acestui spectacol faptul că mişcarea spirituală MECENA capătă încă o dimensiune artistică prin lansarea secţiunii Atelierul de Dramaturgie şi Arte Vizuale – ADAV. Momentele artistice au curs de la sine, cu emoţii şi stângăcii fireşti, dar nimic nu a fost regizat, spectatorii simţindu-se implicaţi. 
  
Manifestarea a fost animată de un grup entuziast de tineri militanţi de la „Noua Dreaptă” în frunte cu liderul mişcării, Tudor Ionescu, şi a fost transmisă live pe NAŢIUNEA TV în cadrul platformei noastre digitale, datorită redactorului-şef Cezar Mihalache şi a IT-istului trustului, Mihai Pătraşcu. Cât de curând vom relua difuzarea înregistrării acestei manifestări inaugurale a cenaclului Rezonanţe Româneşti, continuator spiritual peste generaţii a celebrei mişcări culturale păstorite de către marele poet şi patriot Adrian Păunescu. 
  
Ziarul Naţiunea, publicat în 31 iulie 2012, autor Romeo Tarhon  
  
http://www.ziarulnatiunea.ro/2012/07/31/de-la-cenaclul-flacara-la-cenaclul-rezonante-romanesti-peste-generatii/ 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
De la cenaclul Flacăra la cenaclul Rezonanţe Româneşti peste generaţii / Romeo Tarhon : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 578, Anul II, 31 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Romeo Tarhon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Romeo Tarhon
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!