CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Ştefan Popa         Publicat în: Ediţia nr. 1074 din 09 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

De dragul Uniunii Europene
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Orice act care nu este voluntar ci este impus, chiar şi în numele unor scopuri „umanitare” şi a unei moralităţi „înalte”, nu are legitimitate, nu este moral sau etic. Un act care anulează dreptul şi libertatea de alegere ale individului, chiar în numele unei raţiuni superioare, nu are justificare în măsura în care pe plan social pot apărea indivizi care să-şi asume dreptul de a formula ei înşişi obiectivele şi etica acestei moralităţi, de unde şi posibilitatea arbitrariului. Aşa s-a întâmplat şi cu afilierea diferitelor state la structurile europene şi euroatlantice. Vrei nu vrei, tot trebuie să intri în noua arhitectură a securităţii mondiale.  

Cu România totul se întâmplă într-un mod aparte: când am avut opţiuni şi strategii pro-sovietice, când am trecut de partea occidentalilor, luând de bune tot ceea ce pentru ei au însemnat, de fapt, eşecuri ale politicilor lor economice, politice, sociale, militare, de securitate şi de mediu. Acum, am intrat cu totul în Uniunea Europeană, fără, gândire, fără strategie, fără interese, aşa de …  

Partidele politice din România, (mai bine zis grupuri de interese) fac, zilnic, „plecăciuni” în faţa „barosanilor” europeni, care, chipurile, ei sunt cei care gândesc şi ştiu cel mai bine ce e bine pentru cetăţenii români, aşa-zişi europeni. Orice instituţie, fabrică, corporaţie unde statul are ceva acţiuni şi care mai licăre din când în când intră imediat în vizorul „lupilor” europeni şi în câteva luni, cu ajutorul frăţesc al „haitelor de câini ciobăneşti”, dispar la fier vechi. Aşa au dispărut miile de fabrici, uzine şi întreprinderi pe care le-a avut România până în anii ’90, aceasta întâmplându-se nu că fabricile şi uzinele nu ar fi fost eficiente sau necesare românilor, ci de…  

Nu contează că românii au sărăcit, că nu mai pot da copii la şcoli (circa 1,5 milioane de copii nu merg la şcoală), nu contează că românii nu mai au doctori, nu mai au spitale, nu mai au şcoli. Este nesemnificativ faptul că milioane de părinţi iau cale occidentului în căutarea unui loc de muncă (chiar cu „binecuvântarea” Preşedintelui: plecaţi, plecaţi…), lăsând copii în seama străinilor, că salariile românilor sunt cele mai mici din Europa, că preţurile la energie, combustibil şi toate celelalte cresc zilnic, că sute de mii de români nu mai pot achita ratele la bănci, că nu sunt creşe şi grădiniţe, că se lucrează la nimicirea fiinţei naţionale, a moralei şi tradiţiei creştine, nimic numai contează, totul se face de…  

Dragi cetăţeni europeni, nu aveţi nevoie de fabrici, uzine, întreprinderi sau combinate, nu aveţi nevoie de pământ, vindeţi-l nouă, nu aveţi nevoie de bogăţiile din munţii voştri, le luăm noi, nu aveţi nevoie de preoţi, noi, Uniunea Europeană avem grijă de voi, noi gândim, noi vă asigurăm totul şi ne rugăm împreună cu Marele nostru Arhitect al Universului, noi suntem…  

Aşadar, toate Formaţiunile Politice, toate Asociaţiile şi Fundaţiile din România acţionează la unison, nu pentru binele cetăţeanului român, nu pentru interesul naţional, nu pentru bunăstarea şi prosperitatea României, ci de dragul Uniunii Europene.  

Ştefan Popa  

 

Referinţă Bibliografică:
De dragul Uniunii Europene / Ştefan Popa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1074, Anul III, 09 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ştefan Popa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Popa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!