AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Foileton >  


Autor: George Safir         Publicat în: Ediţia nr. 605 din 27 august 2012        Toate Articolele Autorului

De azi să nu mai cârtim, doar să mârâim. Ham, ham!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
M-am resemnat. Nici n-am fost de acord (la început) cu aceia care strigau pe toate audiovizualele că Victoraş este cel mai bun prim-ministru în devenire. M-am făcut că nu văd şi nici nu aud că "pastează" în draci lucrările altora de licenţă, că să devină şi el dottore. Până la urmă, mai toţi, mai mult sau mai puţin, ne copiem idolii din adolescenţă. Chiar dacă mai târziu rămânem dezamăgiţi, aflând că s-au dat la copii ori s-au drogat de le-au ieşit ochii din cap, dansând pe scenă cu mâna la moştenire. Mai mult, ca şi viitor preşedinte, eu deja am fost la un pas de vomă, când am văzut ce papiţoi era să avem la Cotroceni.
Curat lucru, Băsescu ne iubeşte cu mult mai mult decât îl urâm noi, poporul. Şi dacă el ne vrea, degeaba nu îl vrem noi! Aşa că... să ne tacă fleanca şi să ne supunem orbeşte dragostei sale neţărmuite faţă de bunăstarea noastră diurnă. Vă spun eu că e mai bine aşa. E mult mai bine ca să te laşi iubit decât să-ţi iubeşti preşedintele. Că doar am mai avut unul mult stimat şi iubit şi ce, aţi uitat? Cine îl impuşcatără?
Felicitări, nea Băse! Eşti cel mai tare din parcarea bătrânei Europe! Vei primi tot respectul din partea aleşilor arieni, din partea baroşilor şi a nu mai ştiu eu cui. Ai fost singur contra a 7 milioane şi ceva de prostovani, care în loc să stea întinşi la soare pe o zi caniculară, i-a mâncat în cur să meargă la urnă să-şi pună speranţa în democraţia originală din RO. De parcă ei nu ar şti că democraţia adevărată nu poate fi decât atunci când drepturile unui singur om, chit că ar fi preşedinte suspendat, n-ar trebui să fie încălcate.
Ce mă intrigă, nea Băse, este cum dracu de i-ai oferit tu acelui judecător handicapat atâta putere? Şi, măi frate, ce pensie de pensie! Aşa, da, băi! Că doar munceşte la curte, fir-ar curtea lui a dracului! Dar ai făcut foarte bine că le-ai tăiat salariile la ciocoflenderi, şi le-ai mărit pensiile la constituţionalişti, că doar vezi bine, nu te-au trădat.
Eu ce să mai zic, sunt mândru că eşti cel mai brava bărbat din ultimii 20 de ani, un adevărat lup de mare, un comandant de vapor aflat perpetuu în slujba poporului român. Să mai aud vreun ciumpalac că te mai face javră ordinară, că eu îl scuip între felinare! Să stea fiecare cuminte la locul său, că doar suntem un popor de mămici si bebeluşi, nu? Că altfel n-o să le mai dai să-ţi sugă ţâţa!
Am garanţia că numai tu ne vei mute cu sula îndoită şi fără preludiu patriotic, că de douăzeci de ani, aşteptând acel bărbat înţelept şi iubitor de ţară şi popor, eu unul am intrat în adropauză, deşi sufăr de priapism. Aşa că nu te sfii, ştiu că o să ţii cont de sfatul meu şi o să-ţi aduci consiler pe Elena Udrea. Ce-i drept, merită, e frumoasă, e blondă şi are toate calităţile pentru a fi amanta preşedintelui. În spatele fiecărui om puternic stă, întotdeauna, o femeie blondă!
Să trăiţi bine! Hă, hă, hă!

 

Repetent la şcoala vieţii
Îmi dau notă "0" pentru tot ce-am învăţat în viaţa asta: în cei mai frumoşi 7 ani de acasă, în toată şcoala mea civilă, în cei trei ani de şcoală militară de aviaţie, dar mai ales pentru tot ce-am învăţat la şcoala vieţii! Nimic, din ce-am învăţat, se dovedeşte a nu fi bun... că, uite, astăzi, viaţa îmi demonstrează că: cinstea, onoarea, demnitatea, respectul şi dragostea de semeni nu-s decât nişte vorbe cu care un preşedinte se şterge la cur, în dispreţul a cel puţin 7 milioane de români...

Sunt cel mai amărât român.
Azi l-am pierdut pe Dumnezeu,
Că niciun preşedinte bun,
În ţară n-am avut şi eu...
(george b)

 

 

Referinţă Bibliografică:
De azi să nu mai cârtim, doar să mârâim. Ham, ham! / George Safir : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 605, Anul II, 27 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 George Safir : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Safir
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!