CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  De astăzi începe:
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Congresul Mondial al Eminiscologilor
Chişinău 3 - 5 septembrie 2012


După cum a fost anunţat între zilele 3-5 septembrie 2012, se desfaşoară în Republica Moldova la Chişinău, primul Congres Mondial al Eminiscologilor sub egida Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, alături de Academia Română, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Centrul Academic Internaţional Mihai Eminescu, Primăriile din Chişinău şi Iaşi. In honorem academician Mihai Cimpoi.
Acest mare eveniment, este cea mai amplă manifestare organizată la Chişinău în ultimii ani . Pe lângă cuvântul academicianului Gheorghe Duca - Preşedintele Academiei de Ştinţe din Moldova, vor mai rosti discursuri omagiale închinate lui Eminescu, şi alte personalităţi culturale, oameni aleşi de mare sirit .
* Poetul Ion Hadârcă
* Academician Ionel Haiduc - Preşedintele Academiei Române
* Academician Eugen Simion - Preşedintele Secţiei de Fiologie al Academiei Române - Director al Institutului de Istorie şi Teorie Literară „ George Călinescu” .
* Prof. Victor Crăciun - Preşedintele Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni .
* Prof. Helmuth Frich din Germania
La acest congres, pe lângă cuvântările închinate poetului nepereche, vor fi organizate si expoziţii de artă-plastică, de sculptură, de carte poştală şi altele. Marele poet, Eminescu, ilustrat sub variate teme artistice de către artişti cunoscuţi, este ilustrat şi de mine în grafică, transpus pe carte poştală. Pătrunsă de lumea fantasmă şi plină de mister a marelui poet, întotdeauna am rămas fascinată şi înmărmurită de tot ceea ce a putut zămisli cu mitea şi harul său Eminescu prin toate scriierile sale.
Impresionată de dragostea sa pentru întreaga natură, pentru fiinţa iubită, dragostea pentru semenii săi şi nu cea din urmă, dragostea pentru credinţă, pentru Maica Domnului, l-am văzut întotdeauna ca pe cel mai iscusit artizan şi arhitect - cum nimeni nu a putut realiza, o lume de cuvinte cu totul aparte.
Prin contribuţia mea atât de modestă şi umilă, sper să pătrund şi eu în lumea aceasta, alăturându-mă Eminiscologilor din întraga lume, iubitori de Eminescu.
Deşi la prima ediţie, prin participarea tuturor specialiştilor ce vor trata opera lui Eminescu, acest congres mondial, cu siguranţă va avea o contribuţie de mare valoare la descoperirea şi aplicarea de noi termeni operei lui Eminescu şi de mărirea trăsăturilor de personalitate ce caracterizează întreaga operă eminesciană .

Constanta Abălaşei-Donosă  

 

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
De astăzi începe: / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 612, Anul II, 03 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!