CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Rodica Stoica         Publicat în: Ediţia nr. 46 din 15 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

Daniel - rugaciunea de mijlocire
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
stoica_rodica16@yahoo.com

 

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit!” (Iacov 5:16) 
  
„În anul I al lui Dariu, eu, Daniel, am văzut din Scripturi că trebuie să treacă 70 de săptămâni pentru dărâmăturile Ierusalimului, după numărul anilor despre care vorbise Domnul către proroocul Ieremia. Şi mi-am întors faţa spre Dumnezeu, ca să-L caut cu rugăciuni şi cereri, postind…”
(Daniel 9:1-3).
 

 

Să observăm următoarele:
 
  • Dacă nu ţi-ai mărturisit păcatele, dacă nu ai cerut şi îmbrăcat haina neprihănirii Domnului Isus, nu eşti calificat pentru a înălţa o rugăciune de mijlocire: întâi pocăinţa, apoi mijlocirea.
  • Rugăciunea trebuie să fie fierbinte căci „o singură dorinţă sfântă face mai mult decât un discurs savant şi lung”.
  • Postul îşi are importanţa lui.
  • Cererea pentru a cărei împlinire te rogi trebuie să aibă la bază o făgăduinţă a Domnului.
  
Care este conţinutul rugăciunii lui Daniel? 
  • Daniel ştie cui I Se adresează: unui Dumnezeu sfânt şi bun, de aceea cuvintele sale sunt pline de respect şi recunoştinţă.
  • Daniel se identifică cu poporul său şi-şi mărturiseşte păcatele: călcarea Legii lui Dumnezeu şi desconsiderarea soliilor primite prin profeţi, păcate ce au condus la robia babiloniană.
  • Este adevărat că profetul Ieremia a scris atât despre cei 70 de ani de robie, cât şi despre eliberarea lor dar „sunt condiţii în calea împlinirii făgăduinţelor lui Dumnezeu, iar rugăciunea nu poate lua niciodată locul datoriei. Daniel ştia că aceia care prezintă cererile lor lui Dumnezeu, cerând împlinirea făgăduinţelor Lui în timp ce ei nu împlinesc condiţiile, insultă pe Iehova. Ei aduc Numele Domnului Hristos ca o autoritate, o garanţie a împlinirii făgăduinţei, în timp ce ei nu fac acele lucruri care ar fi o manifestare a credinţei şi a iubirii faţă de El.” E. White, Parabole, cap. Cerând pentru a da.
Daniel cere eliberarea din Babilon. Dar dacă s-ar opri doar la atât, cererea lui ar fi o insultă, ca şi cum poporul e gata, iar Dumnezeu nu-şi face partea. Însă Daniel, care „are Duhul Dumnezeului celui viu” vede corect; el e îngrijorat căci un popor nepocăit poate zădărnici împlinirea făgăduinţelor lui Dumnezeu. 

Cu durere, Daniel mărturiseşte că ei „sunt leneşi în a conlucra cu Dumnezeu la transformarea caracterelor lor, că fug de cruce şi de sacrificiu, că plăcerea păcatului este mai mare decât iubirea adevărului. Păcatele cultivate duc la conştiinţe tocite, la minţi modelate în rău, la obiceiuri greşite imprimate pe creier.” (E. White, Parabole, cap. A zice şi a face).
 

Cum putem avea neprihănirea?


Dacă poporul ar fi cu totul de partea Domnului, eliberarea ar veni imediat, astfel încât adevărata cerere a lui Daniel este un strigăt după neprihănire: 
  • Iartă!
  • Lucrează! Pentru dragostea ta, lucrează!
Noi suntem lucrarea sufletului Lui, la noi trebuie să lucreze (Isaia 53:11). Daniel nu ştia cum va face Domnul lucrarea de sfinţire a poporului Său, dar el se roagă pentru aducerea unei neprihăniri veşnice.

Să vedem şi răspunsul pe care îl primeşte:

„Din pricina cuvintelor tale vin eu acum” îi spune îngerul Gabriel, iar înaintea ochilor lui Daniel se desfăşoară Planul de Mântuire în istorie, i se dau informaţii din „cartea adevărului” care este în cer (Daniel 10:21).
 

„Crucea Calvarului este centrul măreţ. Acest adevăr acţionând asupra voinţei noastre va face sacrificiul lui Hristos eficient” (Comentariul Biblic AZŞ).
 
  

„Ascultaţi-Mă voi, care umblaţi după neprihănire, ia aminte spre Mine, poporul Meu!
 

Ridicaţi-vă ochii spre cer şi priviţi în jos spre pământ. Căci cerurile vor pieri ca un fum, pământul se va preface în zdrenţe ca o haină, dar mântuirea Mea va dăinui în veci şi neprihănirea Mea nu va avea sfârşit!” (Isaia 51:1-6)
îţi zice, Domnul care te-a iubit. Amin. 
  
Rodica Stoica

stoica_rodica16@yahoo.com
 

Referinţă Bibliografică:
Daniel - rugaciunea de mijlocire / Rodica Stoica : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 46, Anul I, 15 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Rodica Stoica : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Stoica
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!