AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Constantin Milea Sandu         Publicat în: Ediţia nr. 1109 din 13 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Daimonul şi îngerul captiv (O parafrază la
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

 

Foto: “Daimonul” (autoportret, ulei pe carton, 1982)  

Motto:  

“Se poate că bolta de sus să se spargă,  

Să cadă nimicul cu noaptea lui largă,  

Să văd cerul negru că lumile-şi cerne  

Că prăzi TRECĂTOARE a morţii ETERNE...  

(Mortua Est! Mihai Eminescu)  

Doi gangsteri vestiţi sau doi “boieri ai minţii” din anii ’30 foloseau două metode extrem de simple când trebuia luată o hotărâre în jurisdicţie: se provocau la duel sau dădeau cu banul. Dacă banul cădea pe faţă răspunsul era “viaţa”, dacă venea pe dos răspunsul era “moartea”. O singură dată informaţia s-a dovedit greşită; asta lua viaţa unuia dintre ei.  

O schemă cu opt soluţii (opt “Stele arzătoare cu opt raze” în 64 de octogoane, conectate între ele, prin 16 pătrate, la un unghi de incidenţă de 26 de grade între planul cosmic şi planul uman) le-ar fi salvat viaţa la amândoi. Şi i-ar fi eliberat de fascinaţia lor negativă, pe care o manifestă oamenii până în ziua de azi faţă de acest sistem ocult, mort şi rece, cu o falsă aparenţă de eroism, cum ar fi materialismul dialectic, războaiele mondiale, antisemitismul, nazismul sau prin aşa-zisa globalizare forţată prin “noua ordine mondială” (NOW).  

Azi, le-ar fi furnizat deja un set de opt reguli, patru metode, două sisteme şi o singură teorie (care are bază sa de sprijin întotdeauna în afara ei): teoria rezonatorului stelar de bioluminiscenţă solară (T-RSBS-64). Cu două sisteme şi 64 de “Stele arzătoare cu opt raze” - BEMF (biologice, electrice, magnetice şi fotonice.):32 intricate (T-RSBI);32 înlănţuite (T-RSBL). Această teorie (T-RSB-64), aplicată oamenilor şi conectată la Stâlpul Central prin “Coloana soarelui de vis”, funcţionează prin “implozie”, la nivel social-planetar şi galactic-universal, cu mărimea şi ordinul divin de 8 la puterea 64 de “Stele arzătoare cu opt raze”, într-o uriaşă Simfonie a Durerii şi Fericirii umane, cu 64 de Octave. Pentru că numai implozia e creativă şi ascensională, nu şi explozia. Acesta este de altfel primul principiu al naşterii Universului.  

Această teorie poate evidenţia faptul că imaginea (modelul) cosmosului nostru pe retină, în care să ne putem recunoaşte imediat, e faţa Soarele întreg – e omul drept, solar, vertical, prelungit prin Rază cosmică, de pe axa Pământului pe axa Cerului cristalin până la Sfântul Soare - şi nu omul răsturnată, cu Soarele sub picioare şi cu Luna pe cap, rece şi stearpă, care ne arată numai o singură faţă. Această teorie, se poate compara ca realizare cu situaţia sistemului planetar: Soarele se învârte în jurul Pământului sau invers?  

La Atlanţi, Soarele era zeiţa, iar Luna – zeu!  

Din păcate, viaţa şi cultul morţii, al zeilor tribali din vremea lui Mahomed ce au respins în urmă cu 1444 de ani pe ultimul plan vechea religie matriarhală, matrifocală şi astrală a Soarelui, a Lunii şi a lui Venus, a devenit acum domeniul alegerilor multiple. Şi, ca şi în viaţă, o alegere greşită a acestor mituri sau a frecvenţei acestor două corpuri cereşti poate fi fatală.  

Soarele e semnul vieţii. Luna e semnul morţii. Noi doar ne alegem greşit religia şi frecvenţa acestor două corpuri cereşti. “Frecvenţa care face diferenţa”, nu-i aşa? “Trăiască diferenţa!” este azi numitorul comun al acestor aşa-zise două “triunghiuri de civilizaţie”: Ierusalim-Atena-Roma şi Paris-Londra-Washington. Iar noi, popoare de Atlanţi, cu origini solare, continuăm să ne jucăm de-a Dumnezeu cu “Tripleta dublă”, aruncând cu pietre în oamenii solari, în loc să reconstruim Europa – leagăn al civilizaţiilor lumii - pe o nouă axă creştină-feministă solară.  

“Soarele este poarta vieţii şi vehiculul păcii către marele eon de Lumină. Numai Satan însuşi (n.n: eonul Dracului), repetând cuvintele Deuteronomului (17, 2-5; a cincea carte a lui Moise), interzice adorarea soarelui şi această prohibiţie i-a făcut pe oameni orbi, de aceea azi nu mai recunosc modelul cosmosului solar care îi reprezintă. Soarele aduce în lume şapte binefaceri în fiecare zi: lumina, pacea, trezia, creşterea vegetală; obligă şarpele şi animalele de pradă să se retragă în vizuinile lor, potoleşte suferinţele oamenilor, dezvălui lumii semnul de Splendoare al eonului de Lumină. În opoziţie, noaptea aduce şapte lucruri rele: întunericul, neliniştea, revolta, somnul, urâţenia, faptele rele ale omului şi ale animalului de pradă, revelând semnul hidos al Tenebrelor” (“Gnozele dualiste ale Occidentului” de I. P. Culianu).  

Azi, Supravieţuitorul - trăind în sfârşitul istoriei celei mai mari înşelătorii umane, rămas singur, faţă în faţă cu adversitatea, o existentă în contratimp, o tentaţie a neorealismului - aruncă şi el cu banul. O singură dată banul i-a scăpat din mână şi a căzut pe cant, în crăpătura unei stânci; asta l-a costat libertatea. Şi a fost azvârlit precum Samson luptătorul în “Temniţa îngerilor”, legat cu şapte lanţuri închise cu şapte lacăte şi şapte chei (şase aruncate peste bord), stârnind milă, frică sau groază în cetate, fiind de o potrivă-un gangster şi un “boier al minţii” sau mai ştiu eu ce sfânt sau extraterestru războinic, cu o putere supraomenească.  

Întrebarea obligatorie şi în legitimă apărare acum este următoare: Ce poate să facă un Înger când se întâlneşte cu un Daimon şi când amândoi sunt închişi în “Temniţa îngerilor” ca într-un colonie penitenciară, împreună cu şapte miliarde de suflete încătuşate?  

Îngerul poate să ridice singur Lespedea Neagră şi să răstoarne Placa modernităţii, peste care tronează Înţelepciunea Vremilor şi Fata Corupţiei împreună cu o cohortă mică de demoni sublunari, de doar 0,002 % din omenire. Iar Daimonul poate să sfarme toate lanţurile; adică, să spargă dublul lanţ genetic, să rupă Stâlpul Central sau “Coloana soarelui de vis” şi să schimbe sensul forţei pe “scara creaturală” – de pe axa Pământului pe axa Cerului cristalin. Şi încă multe poate să facă un Daimon când se-ntâlneşte cu un Înger alb mai strălucitor la vedere decât lumina ce întrece toate luminile.  

Morala: Daimonul şi Îngerul nu cad din cer, ci sunt trimişi de Mama celor Vii pe Pământ cu o misiune specială. Când misiunea e îndeplinită, Ei se vor urca la cer pentru că au venit din cer. De aceea, Ei nu pot fi închişi sau ţinuţi în lanţuri tot timpul. Pentru Ei planeta e fizică şi metafizică în egală măsură, şi virtuală sau fictivă în acelaşi timp, iar lanţurile sunt imateriale.  

Tot aşa cum un ban nu cade din cer. Sau, dacă se întâmplă să cadă, atunci nu mai e ban, ci “ban virtual”, din fictiva troică mondială: F.M.I, BM şi BCE.  

Post Scriptum:  

Votaţi Iniţiativa cetăţenilor pentru un Venit Minim Garantat Necondiţionat! Ca să ieşim din criza financiară şi să putem porni motorul economiei mondiale.  

Ca şi în viaţă, un vot greşit sau o alegere greşită în politică poate fi fatală.  

* “Gnozele dualiste ale Occidentului” este o carte de I.P. Culianu. (Editura Nemira, 1995, traducere de Tereza Culianu-Petrescu)  

Referinţă Bibliografică:
Daimonul şi îngerul captiv (O parafrază la Gnozele dualiste ale Occidentului - după I. P. Culianu / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1109, Anul IV, 13 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!