CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Povestiri >  


Autor: Doina Theiss         Publicat în: Ediţia nr. 816 din 26 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Dacă Ingerii n-ar exista...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Dacă Ingerii n-ar exista...  

Era într-o zi normală de lucru... Peronul era plin de oameni grăbiţi...
Fiecare dorea să ajungă la ţelul dorit...unii voiau spre casă, după o zi de opt ore de lucru, alţii doreau să ajungă la aeroportul din apropiere...
In acea zi, îmi aduc aminte că trebuia să mă întâlnesc cu un grup de sponzori din Frankfurt, care ajutau prin donaţiile lor, copii handicapaţi din familii sărace, pentru a-şi plăti diferite tratamente medicale...
In capul scării, din ce in ce mai aglomerat, am zărit un tînăr la vreo douăzeci de ani, care mi-a atras atenţia prin comportamentul său...; era parcă pe fugă...parcă se ascundea de cineva, uitîndu-se mereu în jur... In mînä ţinea un rucsac iar al doilea îl aşezase la capul scărilor , lîngă el...
Pe moment, l-am privit cu mirare însă, cineva care aparţinea din grupul meu cu care călătoream m-a întrebat ceva, sustrăgându-mi astfel atenţia de la acel tînăr...
După cîteva minute de aşteptare sosise trenul ...  

In ziua următoare am citit ziarul de Köln...
La prima trecere cu privirea pe titlul scris cu litere mari negre....m-a trecut un fior prin tot corpul..
Titlul citit de mine parcă incepuse să "danseze" in faţa ochilor mei: "Un Atentat explosiv al unui terorist islamist, a eşuat ca prin minune... pe peronul gării din Köln!"
Apoi totul descris cu lux de amănunt despre un rucsac, "uitat" de un tînär in vîrstä de vreo douäzeci de ani, în aglomeratia orei de vîrf....
Totul fusese înregistrat în camerele video care erau instalate pe peronul gării...
Datorită unui călător care a sesizat că acel rucsac...nu are "stăpan" şi care a anuntat imediat poliţia, s-a reuşit sä fie descoperită acea tentativă islamistă.... Poliţia a putut reconstrui apoi, cu ajutorul camerelor video, şi "drumul" fäcut de atentator...care, dupä ce "uitase acel rucsac" in gară, se urcase in tren, şi în urmätoarea statie coborîse, "uitand" şi acolo al doilea rucsac...
Norocul călătorilor din tren şi de pe peron ( printre care m-am numărat şi eu..) a fost uriaş...! datorită unei greşeli de construcţie, bombele nu au putut exploda.. .
Bombele au fost aşadar plasate in două locuri diferite: una în Gara Köln iar a doua in Köln-Deutz.( statie după Köln).
Exploziile au fost aşa programate ca amîndouä să funcţioneze in acelaşi timp stabilit.( la ora 14:30)...
Potrivit unei anchete făcută de Institutul Federal pentru Cercetare şi Incercari Materiale s-a constatat că bombele din rucsac ( Kofferbomben) au avut 15 metri în diametru ( Feuerball), ( dacä ar fi explodat) şi cioburile de metal puteau zbura pană la o distanţă de o sută de metri.
Puterea distructivă a bombelor ar fi avut efectul explozibil asemănător cu cel din Londra....
Ambele trenuri ar fi deraiat datorită exploziei....
Poate vä daţi seama ce am simţit in acele zile, după ce am aflat, cît de aproape, am fost din nou... de Sfîrsit!
Mă întreb mereu, oare ce este mai sigur în ziua de astăzi? să călătoresc cu trenul..., să conduc maşina pe autostradă... sau poate călătoria cu avionul...?
Nu mai ştiu dacă există ceva care ar putea să-mi dea acea sigurantă deplină... de a supravietui călătoriei...
Pînă acum, mulţumesc Ingerilor... însä ce mă fac dacă şi ei poate, vor fi ocupati odată... cu ocrotirea altei persoane..?

O intrebare la care, nu vreau să mai caut răspuns...  


© D. Theiss
 

Referinţă Bibliografică:
Dacă Ingerii n-ar exista... / Doina Theiss : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 816, Anul III, 26 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!