CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Nuţa Istrate Gangan         Publicat în: Ediţia nr. 468 din 12 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

Daca dragoste nu e...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Atunci când ţi-ai întâlnit pe "Cel mai iubit dintre pământeni" ştii sigur că "Dacă dragoste nu e, nimic nu e".

Îmi începusem dimineaţa cuminte şi liniştit cu o cafea şi cu "Good Morning America". Aveam o stare de "zi liberă", adică leneşă şi relaxată. Pisicoasa.

Apoi am auzit o poveste...

O poveste adevărată, tristă, care m-a înduioşat profund. Poate am o fire înclinată spre romantism şi melancolie, dar toată ziua am avut această poveste în minte...

Scriam cândva despre faptul că iubeşti cu tandreţe şi pasiune atunci când totul este bine, când eşti sănătos, când nu ai griji majore şi mă întrebăm dacă am mai putea iubi la fel dacă neprevăzutul tragic se întâmplă. Dacă mai putem vorbi despre iubire (nu de datorie), atunci când din cauza bolii "eu nu am să mai fiu eu".

Iubeşti... Dar la câtă durere rezistă iubirea ta?

Un El şi o Ea, tineri, îndrăgostiţi şi mai ales sănătoşi.

Până într-o zi când la plajă fiind, El se aruncă în ocean, se izbeşte de un banc de nisip şi rămâne paralizat de la gât în jos.

După zile de comă, doctorii îşi dau verdictul. El nu va mai putea merge vreodată.

Dar Ea se hotărăşte să rămână în continuare alături de El.

Care iubire ar supravieţui?

Dincolo de filme şi poveşti, în viaţa reală, câte femei, necăsătorite fiind, ar rămâne?

Apoi la doi ani de la accident se căsătoresc, Ea mireasa frumoasă şi înaltă, El invalid, ţintuit într-un cărucior cu rotile, cu ochii lucind în lacrimi. Şi-au ales un cântec superb, cântecul lor, dar niciodată nu au putut dansa împreună primul lor dans ca soţ şi soţie.

După un timp, El se hotărăşte să încerce un tratament nou şi după ani de terapie, ani în care Ea a fost întotdeauna lângă El, minunea s-a întâmplat: El a reuşit pentru prima dată să se ridice.

Pentru acest eveniment, Ea a adus CD-ul cu cântecul nunţii lor şi pentru prima oară, ca soţ şi soţie, s-au putut îmbrăţişa, încercând un dans timid şi tulburător. El înalt, drept şi Ea ghemuită la pieptul lui. Amândoi plângând.

Lupta pentru fiecare pas continuă...

Ore îndelungi de terapie, voinţa de fier. Şi mai ales iubirea pe care o au unul pentru celălalt.

Nu apreciem normalitatea până în secunda în care nu o mai avem.

Te-ai gândit vreodată că ar trebui să mulţumeşti Cerului în fiecare dimineaţă ca TU poţi să mergi?  
Referinţă Bibliografică:
Daca dragoste nu e... / Nuţa Istrate Gangan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 468, Anul II, 12 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Nuţa Istrate Gangan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Nuţa Istrate Gangan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!