AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  DA. TIMPUL NOSTRU TICĂLOŞIT ÎNCĂ MAI NAŞTE EROI
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Energica noastră colegă de pe site-ul “Negru pe Alb” Theodora Anghel a postat, cu câteva zile în urma, un articol absolut interesant: “Eroii. Mai naşte România de astăzi eroi?” Şi comentariile au fost pe măsură.  

Iată si o coincidenţă care ne implică, în urma acestui articol (parcă premonitoriu) al Theodorei.  

Întrebarea menită să ne edifice cu privire la dacă mai există eroi în acest timp al ticaloşitei noastre epoci, şi pe care noi încă o mai comentăm zelos cu mijloacele teoretice, a primit - din pacate, dar spre necesara noastra edificare – şi un “răspuns” de o crudă concreteţe:  

Un pilot şi un medic au murit eroic, în condiţiile în care, se ştie, şi-au asumat dificila lor misiune în serviciul vieţii semenilor. În comentariul meu (la articol) spuneam că germenele eroului e în mulţi dintre noi, dar el va irumpe atunci când va veni momentul. Pentru cei doi… a venit. Parcă anume spre a participa la mult prea bicisnicul nostru exerciţiu.  

Timpul nostru, deci, mai naşte eroi. Cel puţin doi au nume şi prenume: pilotul ADRIAN IOVAN şi doctoriţa rezidentă AURA ION.  

Glorie lor! Şi Dumnezeu să-i primească în Împărăţia Sa! Iar pe noi să ne facă demni de VREDNICIA LOR!  

Referinţă Bibliografică:
DA. TIMPUL NOSTRU TICĂLOŞIT ÎNCĂ MAI NAŞTE EROI / Gheorghe Pârlea : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1117, Anul IV, 21 ianuarie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Gheorghe Pârlea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Pârlea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!