CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 270 din 27 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

DA ORI NU NE COMPLICĂ VIAŢA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Nu, nu spun NU, pentru că-mi place! Chiar şi jongleria în sine cu acest cuvânt NU, care adeseori este plin de DA, îmi place. Poate şi din cauză că acest NU se aude extrem de rar ori niciodată în acele momente unice de unire spirituală din faţa Sfântului altar. Puţinele excepţii sunt menite să confirme regula.
...Îmi amintesc de acest cuvânt înşelător în multe situaţii şi chiar îl folosesc, adeseori, cu destul succes. În sucitul minţilor! Mi-a sucit şi mie cineva mintea cândva, e multă vreme de atunci. Mi-a sucit-o atât de mult, încât nu mai ştiam când este "nu" şi când este "da", până să îmi dau seama că acel "nu" era atât de adevărat şi sincer "da"...

Păi da! Pentru că începuse cu "nu, nu se poate…, înţelege…, nu-i permis" şi s-a continuat mai apoi cu "nu, nu, nu… fi cuminte"... Atâta doar că la această ultimă expresie eu nu am văzut nici virgula şi nici punctul, pentru că... era mult mai mult decât simplu semn de punctuaţie şi am înţeles, ca orice muritor doritor, că nu este cazul să mai fiu cuminte... Era mai mult decât un simplu DA. Era mai mult decât o invitaţie... Era un îndemn direct la acţiune, adică la a nu fi cuminte!
Ei bine, atât de bine a prins greşeala asta de interpretare, că şi după finalizarea acţiunii ce păruse că nu este permisă printru-un "da" spus cu gura deschisă, auzeam un permanent "nu, nu... nu" susurat printre buzele nesătule de săruturi, din ce in ce mai rar şi fără viaţă, dar enorm de incitant. Atât de incitant şi real, încât "nu" a continuat să se audă uşor, şoptit, drăgăstos şi imperativ în expresie completă: "nu, nu, nu înceta, te rog" !
E posibil ca în cazul acesta să nu credeţi că "nu" poate fi atât de uşor de înţeles ca fiind "da"?!  

Chiar se poate desfiinţa NU în favoarea lui DA sau invers, DA în favoarea lui NU, pentru că nu avem nevoie de cuvântul DA sau NU... în atât de multe situaţii şi scăpăm de complicaţii !  

Referinţă Bibliografică:
DA ORI NU NE COMPLICĂ VIAŢA / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 270, Anul I, 27 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!