CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Recomanda >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 735 din 04 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Cuvânt înainte, de Mariana Cristescu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cuvânt înainte de MARIANA CRISTESCU  
 
Aceasta nu este o carte de istorie, nici de beletristică şi nici de ficţiune. Este o carte de dragoste - a mea - şi sper că va deveni şi a celor care se vor apleca asupra ei, şi a fiilor-fiilor lor, dacă va rezista atât (cartea, nu dragostea, căci pe aceea o voi duce cu mine până la final, şi dincolo de el).  
 
Este cartea de dureroasă iubire a unui om obişnuit – „membru al poporului român”, care îşi vede patria sfârtecată de aproape un secol în care istoria, trădătorii de neam şi neprietenii au zdrobit şi scos la mezat, bucată cu bucată, triumful României Mari, câştigat cu sânge prin vremi, pământul albit de oasele bunicilor fără de mormânt şi codrul –frate-n timpuri de restrişte.  
 
Nu sunt istoric şi nu am pretenţia de a deţine adevărul absolut. M-am străduit să nu greşesc şi am verificat cât şi cum m-am priceput, exactitatea datelor cuprinse între file. Sunt doar un gazetar pentru care Patria înseamnă infinit mai mult decât scrie în dicţionarele lumii şi pe care m-am străduit să o slujesc aşa cum m-au învăţat oştenii din viaţa mea: tatăl, bunicii, decoraţi pentru bravură pe fronturile celor două Războaie Mondiale, unii căzuţi la datorie.  
 
Este o carte pe care nu puteam să nu o scriu înainte de a închide ochii şi pe care o aduc cititorului acum în forma pe care mi-o îngăduie cumpăna sănătăţii. Poate, dacă Dumnezeu va îngădui, într-o zi, cândva, voi reveni asupra ei.  
 
„Pământul care doare – Cealaltă Românie” este o carte care arde. Aşa am vrut să fie. Aşa trebuie!  
 
AUTOAREA  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Cuvânt înainte, de Mariana Cristescu / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 735, Anul III, 04 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!