CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Maria Cozma         Publicat în: Ediţia nr. 234 din 22 august 2011        Toate Articolele Autorului

Cura de gândire
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Apa are propria-i inteligenţă : sapă maluri; hrăneşte; spală şi înmoaie; debordează lin sau sălbatic; vindecă boli; evaporă şi ascultă muzică (numai simfonică). Succederea unor emoţii intese aduc stări ce alcătuiesc degradarea conştiinţei. Nu te doare nimic. Doar o mutaţie ontologică, trădează privirea vacantă a dobitoacelor şi insensibilitatea lor erotică prin regretul de a nu le învinge. Plictiseala vagului neştiinţei curge tăcerea gustului singurătăţii ca o revelaţie a vieţii. Ordinea posibilului se întinde o dreaptă la infinit, perpendiculară pe Nimic. „Timpul nu este expresia duratei, ci atributul unei permanente discontinuităţi” . (Ion Mânzatu) 
  
Omul este drumul cel mai scurt între dragoste şi scufundare, între iluzie şi realitate, când senzaţia morţii ia conturul nemuririi. El vorbeşte de cer, de pustiu, de suferinţă, însă nu a învăţat de la poeţi că „un gânditor trebuie să fie tot ce spune”. De aceea, un acccident de cunoaştere face incertă veşnicia, iar omul spune doar ceea ce-i corespunde senzaţiei de gust, ignorând celelalte simţuri. Pe mare lină toate vasele pot naviga cu multă măiestrie , spune Shakespeare, iar eu, mă gândesc că un iad se paote adăposti într-o singură globulă roşie, nevoia de Dumnezeu, invocându-se doar ca durerea să poarte un nume. 
  
(Paris, 25 mai 2011) 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cura de gândire / Maria Cozma : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 234, Anul I, 22 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Maria Cozma : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Maria Cozma
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!