Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Orizont > Atitudini >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 212 din 31 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Cum sa te rogi avand la baza studiul Sfintelor Scripturi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
octavian_lupu@yahoo.com

 

În cadrul acestei secţiuni au fost scrise mai multe modele de rugăciune, cu scopul de a oferi un ajutor şi un ghid în formularea de rugăciuni având la bază textul Sfintelor Scripturi. Pentru multe persoane această metodă va fi nouă şi inedită, dar ea va fi utilă în dezvoltarea de modele proprii de rugăciune personală. 
  
Trebuie să recunosc faptul că există o tendinţă către „stereotipie” (reluare iarăşi şi iarăşi) a aceloraşi cuvinte în momentul rugăciuni. De aceea, un ghid de rugăciune va fi util celor ce doresc să îşi diversifice experienţa personală. 
  
Rugăciunile de mai jos sunt inspirate din textele biblice indicate, fapt pentru care este recomandabil să se citească studiul biblic al textului menţionat, de la secţiunea „Studiu”. 
  
Ca o regulă de bază, s-au formulat aceste rugăciuni din perspectiva unei persoane care este martoră la evenimentele descrise în versetele în cauză şi nu se are în vedere vreo anumită situaţie din prezent.  
  
Practic, se face o aplicare a principiului de a te ruga folosind textul biblic şi nu se referă la o situaţie neapărat concretă. Se poate însă adapta în acest caz de către fiecare persoană care citeşte şi i se pare util acest model. 
  
Aceste rugăciuni sunt în esenţă o sinteză a temelor principale din capitolul care a fost studiat. 
 
Referinţă Bibliografică:
Cum sa te rogi avand la baza studiul Sfintelor Scripturi / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 212, Anul I, 31 iulie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!