CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Sursă Neprecizată         Publicat în: Ediţia nr. 61 din 02 martie 2011        Toate Articolele Autorului

CUM NE FURĂ FARMACIŞTII
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Pentru românul de rând e foarte greu să lupte cu sistemul mafiot care a pus stăpânire pe România. Sunt însă situaţii în care, cel puţin parţial, o poate face. De exemplu, când primeşte o reţetă pentru medicamente compensate.  
  
Când medicul prescrie un medicament compensat nu-l prescrie sub denumirea comercială ci sub denumirea comună internaţională.  
  
Puţini pacienţi ştiu că, de cele mai multe ori, sunt mai multe medicamente care conţin substanţa activă recomandată de medic.  
  
Atunci când merg la farmacie că să-şi ridice medicamentele, farmacistul, care-şi cunoaşte foarte bine interesul, le oferă, de obicei, cel mai scump medicament din listele cu medicamente compensate.  
  
Exemplu 1:  
  
Dacă medicul prescrie INDAPAMIDUM 1.5mg (Denumirea comună internaţională), farmacistul îi va oferi, aproape întotdeauna pacientului medicamentul TERTENSIF 1.5mg, produs în FRANŢA, care costă 21 de lei/30 de bucăţi. Aproape niciodată nu-i va oferi medicamentul INDAPAMIDA MYLAN 1.5mg, produs tot în FRANŢA, medicament echivalent cu TERTENSIF 1.5mg, dar care costă 12 lei/30 de bucăţi.  
  
Exemplul 2:  
  
Dacă medicul prescrie BISOPROLOLUM 5mg (Denumirea comună internaţională), farmacistul îi va oferi, de cele mai multe ori, pacientului medicamentul CONCOR COR, produs în GERMANIA, care costă 74 de lei/100 de bucăţi. Aproape niciodată nu-i va oferi medicamentul BISOGRAMA 5, produs tot în GERMANIA, medicament echivalent cu CONCOR COR, dar care costă 25 lei/100 de bucăţi.  
  
Exemple că acestea pot fi date pentru aproape toate medicamentele din listele de medicamente compensate.  
  
Asta se întâmplă pentru că lui, farmacistului, îi convine să vândă cele mai scumpe medicamente din lista. Statului nu-i păsa pentru că el decontează acceaşi sumă pentru oricare medicament din lista de compensate.  
  
http://medicamentecompensate.ro permite pacientului să se informeze şi să aleagă în cunoştinţă de cauza.  
  
E timpul să le arătăm celor care se-mbogăţesc nemăsurat pe seamă lipsei de informare a românilor că situaţia începe să se schimbe. Şi că în curând ar fi posibil să nu-şi mai permită deplasări cu elicopterul sau iahturi de sute de mii de euro.  
  
Fiecare dintre noi poate face ceva în acest sens.  
  
Ce poţi face tu pentru asta?  
  
- Caută în http://medicamentecompensate.ro toate medicamentele compensate prescrise ţie sau membrilor familiei tale. Ajută-i pe părinţii sau pe bunicii tăi să nu se mai lase jecmăniţi de mafioţi.  
  
- Ajută toate cunoştinţele tale care nu pot din diverse motive să folosească http://medicamentecompensate.ro să-şi aleagă medicamentele compensate cel mai potrivite cu dorinţele sau cu bugetul propriu.  
  
- Trimite acest mesaj prin e-mail, messenger, reţele de socializare sau orice alt mijloc tuturor prietenilor tăi sau cunoştinţelor tale.  
  
SĂ LE ARĂTĂM CĂ PUTEM FI CEL PUŢIN TOT ATÂT DE DEŞTEPŢI PE CÂT SE CRED EI!  
  
Stan PĂŢITU 
  
Din România 
  
2 martie 2011 
  
---------------------------------------------- 
  
CUI ÎI PASĂ? 
  
Invităm oamenii politici, jurnaliştii, toţi românii cu notorietate să contribuie la popularizarea acestui site.  
  
http://medicamentecompensate.ro 
  
O pot face pe blog, într-un articol in ziar, într-un interviu, într-o emisiune la radio sau tv sau oriunde în altă parte. Să demonstreze că sunt în stare să facă pentru norod şi altceva în afara de învârtit vorbe cu care să câştige voturi, tiraj sau audienţă. 
  
SĂ DEMONSTREZE CĂ LE PASĂ! 
  
Am transmis, prin email sau pe blogurile personale, această invitaţie unor politicieni. Aceste este textul mesajului care le-a fost trimis: 
  
Fii unul dintre cei cărora le pasă! 
  
S-a lansat de curând site-ul www.medicamentecompensate.ro un instrument cu ajutorul căruia cei mai amărâţi dintre români, cei săraci şi bolnavi, pot lupta împotriva mafiei medicamentelor, o parte a sistemului mafiot care a pus stăpânare pe România.  
  
Am invitat acolo toate persoanele cu notorietate din România să contribuie la popularizarea acestei iniţiative. Reacţia celor cărora le-am trimis invitaţia va fi consemnată pe site. În cazul în care aţi aceptat invitaţia vă rugăm să ne inştinţaţi printr-un e-mail unde şi când aţi făcut-o. Dacă nu primim în timp rezonabil un raspuns vom considera că nu va pasă. 
  
Cu stimă, 
  
Echipa medicamentecompensate 
  
http://www.agentia.org 
  
2 martie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
CUM NE FURĂ FARMACIŞTII / Sursă Neprecizată : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 61, Anul I, 02 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Sursă Neprecizată : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sursă Neprecizată
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!