CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Daniel Dăian         Publicat în: Ediţia nr. 252 din 09 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Culoarea timpului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Culoarea timpului, este decăderea unei ore, în absurditatea unui singur infinit de minute, iar sensurile devin constante de negru, timpul începe să-şi ţipe non-culoarea. Deşi este un termen de evaluare al unui întreg atât de impropriu spus, non-culoarea este un derivat al universului, în timp ce timpul poate coresponda ca o variaţiune în do major, ce rezonează chiar şi în dimensiunea pietrei. Vibraţia timpului în mărginirea cărnii, are consistenţa roşului-cenuşiu, în timp ce rezonanţa timpului în frecvenţa pietrei, are înţelegerea vânătului ca şi trăsătură existenţială a infinirii. 
  
Culmea unui munte nu se regăseşte în veşnicia sa, ci în dimensionarea fiecărei pietre, ce contopite au ajuns să îi definească majestuozitatea. Învinge longevitatea vieţii unei rase întregi, fie ea pluricelulara sau unicelulară, prăbuşindu-se doar la picioarele timpului. Nisipul primordial respiră un galben liniştitor, învins. 
  
În fond, toată raţiunea universalităţii se reduce la un fir de nisip din care odinioară a evoluat . Muntele odinioară putea fi ţinut în buricul degetului. Astăzi culegem din frăgezimea pământului, istoria unei constante de sine stătătoare, ce a cutreierat alte dimensiuni ale timpului. 
  
Omul este doar bobul de nisip. El nu creşte înălţimi decât foarte rar, dar adoră să culeagă rotunjimile propriilor sale margini şi foarte rar, poartă cu sine amintirea unui trecut mustind de gloria trăitului, nu de faima muritului, înainte de a începe să trăiască cu adevărat. 
  
Chintesenţa universului rezidă în amploarea timpului culoare, ce îi permit să nu stagneze niciodată. 
  
Doar atunci când timpul, în toata plenitudinea lui va înceta să se mai scurgă înspre un înainte, invariabil de altfel, întregul repezentat de acesta se va prabuşi în necesitatea unui alt punct. Şi de aici, ciclul îşi continuă periplul infinit, sau în cel mai devastator caz cu putinţă, atinge pragul infinitului.  
  
Culoarea timpului se regăseşte în fiecare constantă care îi caracterizează existenţialitatea în sine. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Culoarea timpului / Daniel Dăian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 252, Anul I, 09 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Daniel Dăian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniel Dăian
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!