CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 1083 din 18 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului şi Sfârşitului de An
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimaţi Autori, Colaboratori şi Cititori,  
 
Vă scriu cu mult drag la acest sfârşit de an 2013 cu speranţa ca anul care va veni să ne aducă multă bucurie, speranţă şi împlinire. Etapele parcurse de către publicaţia Confluenţe Literare în acest an au fost dintre cele mai dramatice, dar şi mai promiţătoare faţă de oricare alt an de când aceasta funcţionează.  
 
Primele luni ale anului au fost marcate de o relativă stagnare a fluxului de vizitatori, care rareori depăşeau un număr de 400 de cititori şi 1500 de pagini vizualizate. Această tendinţă a continuat-o pe cea din anul precedent, 2012, când a existat o concentrare a atenţiei publicului larg către alte subiecte, în mare măsură de natură electorală. Nu a fost nimic surprinzător în acest comportament, fiindcă şi alte publicaţii similare au experimentat o astfel de evoluţie. Poziţia în clasamentul internaţional era undeva pe la 3.300.000 şi 30.000 la nivel naţional, adică un nivel nu tocmai promiţător.  
 
Nu mi-am făcut prea mari griji, fiindcă eram sigur că va exista o revenire de îndată ce subiectele din zona politicului şi mondenului vor genera saturaţie în rândul publicului românesc. De aceea, am continuat să dezvolt platforma software având în vedere creşterea vitezei şi capacităţii de stocare a informaţiei.  
 
Tot în această perioadă multe conturi de autor au devenit inactive, lucru ce a permis o mai bună afirmare a celor dispuşi să rămână activi în cadrul publicaţiei. Această selectare a creat un grup de autori perseverenţi, al căror stil a evoluat şi s-a perfecţionat tot mai mult în contact cu publicul cititor. Cumva, perioadele mai puţin prolifice aduc un plus de experienţă şi o corectură a stilului ce se dovedesc a fi benefice în cele din urmă.  
 
Momentul de minim al anului a fost atins în cursul lunii iunie, când „mitul german” s-a spulberat, cel puţin pentru mine. Mai concret, compania care găzduia publicaţia, sediul ei fiind în Frankfurth, Germania, din raţiuni neştiute, nu a putut oferi nivelul de securitate minim necesar, iar site-ul a fost pur şi simplu şters, fără să mai poată fi recuperat nimic. În zadar am purtat lungi discuţii pe această temă, în bunul spirit german, adică fără prea multe cuvinte, am fost lăsat să înţeleg că nu se mai poate face nimic. Site-ul era pierdut.  
 
Din fericire, cu câteva zile înainte, şi aici cred că este providenţa lui Dumnezeu, făcusem o salvare a site-ului pe un stick, conform cu strategia de back-up pe care o aplic, şi astfel aveam elementele tehnice pentru reconstrucţie. În scurt timp am găsit o altă companie, mult mai serioasă, în Phoenix, Arizona, unde am putut reface site-ul. Din nefericire, aici au apărut probleme de compatibilitate software care păreau că nu vor putea fi rezolvate şi a fost al doilea moment de suspans când am fost la un pas de abandon.  
 
Totuşi, cu perseverenţă şi tenacitate am determinat ce anume trebuia să ajustez pentru ca server-ul să meargă şi de atunci până în prezent nu pot decât să apreciez buna calitate a serviciilor oferite de peste ocean.  
 
Pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a anului 2013, am continuat optimizarea pentru viteză a site-ului, iar începând din luna octombrie am observat o creştere semnificativă a traficului şi implicit a poziţiei internaţionale. Cu uimire observam cum poziţionarea internaţională evolua către 2.000.000, după care 1.500.000, iar în data de 01.12.2013 pentru prima dată s-a obţinut un rezultat sub 1.000.000 în ierarhia internaţională. Tendinţa s-a menţinut, iar în clipa în care vă scriu este de 736.504 internaţional şi 4.437 naţional. În plus, numărul de cititori evoluează zilnic în jurul lui 1.000, iar paginile vizionate în jurul lui 3.500, ceea ce reprezintă un lucru promiţător. De fapt, toţi autorii au putut simţi acest lucru urmărind evoluţia citirii articolelor, lucru îmbucurător şi motivant pentru toţi.  
 
Pentru toate aceste rezultate aduc mulţumiri întregului colectiv de autori, precum şi cititorilor fideli, care au rămas alături de publicaţia Confluenţe Literare în tot acest timp.  
 
De asemenea, aduc mulţumiri lui George Roca, alături de care am pus bazele acestei publicaţii care a evoluat pe parcursul a aproape trei ani. Prin dăruirea, pasiunea şi energia pe care le depune, George Roca a fost mereu alături de mine şi m-a sprijinit în momentele dificile pe care le-am trecut, atât legate de publicaţie, cât şi personale. George Roca este un prieten de nădejde pe care îl preţuiesc foarte mult.  
 
În ceea ce mă priveşte, motivaţia mea în legătură cu publicaţia Confluenţe Literare rămâne legată de realizarea unui vis de a oferi un model de scriere care să fie preluată de către publicul larg, iar aici mă gândesc în special la generaţia cea tânără. Într-un ocean de cuvinte murdare, defăimătoare şi demoralizatoare am dorit să ofer o oază de linişte, creativitate şi exprimare artistică.  
 
Nu am nici un fel de câştig financiar sau de imagine de pe urma activităţii depuse în calitate de programator, administrator de sistem, web-designer, lider de publicaţie şi autor. Sunt cam multe roluri, pe care le acopăr atât cât îmi permite puţinul meu timp liber pe care mi-l oferă ocazional profesia mea de inginer. De aceea, sunt zgârcit la e-mail-uri şi interacţiuni online, fiindcă socotesc că dacă am ceva timp este mai bine să îl folosesc pentru dezvoltarea soluţiei tehnice sau pentru remedierea defecţiunilor constatate.  
 
Bucuria mea sunteţi dumneavoastră: autorii, colaboratorii şi cititorii acestei reviste. Cu cât scrieţi mai bine, mai frumos şi mai înălţător, cu atât mă simt mai fericit. De asemenea, cu cât observ o mai mare interactivitate din partea cititorilor prin comentarii Facebook, care motivează şi ajută pe autori să progreseze, mă bucur tot mai mult.  
 
Nu mă interesează notorietatea sau laudele. Acest proiect doresc să devină un reper, o experienţă şi un model de neuitat pentru toţi. Dacă această motivaţie mi-a fost înţeleasă, atunci înseamnă că mi-am atins scopul.  
 
Cu ocazia Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului şi Sfârşitului de An, vă doresc multă binecuvântare, bucurie, speranţă şi împlinire alături de toţi cei dragi! Indiferent de colţul de lume în care vă aflaţi, vă doresc să aveţi parte de o experienţă nouă în comuniunea tuturor celor care gândesc, vorbesc şi scriu în sfânta noastră limbă românească!  
 
Cu sinceritate, apreciere şi bucurie,  
 
Octavian Lupu  
Fondator Confluenţe Literare  
Bucureşti  
18.12.2013  
 
Referinţă Bibliografică:
Cu ocazia Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului şi Sfârşitului de An / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1083, Anul III, 18 decembrie 2013, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!