AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 1113 din 17 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

CU DOR DE EMINESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

 

 

 

"Porni Luceafărul" la drum  

Şi-n pagini mii, deschisă-i calea.  

Lumină a făcut din scrum  

Şi-a ars în ea dureri şi jalea.  

 

Dar prea curând se-nchid iar foi  

Şi drum uitării este liber.  

Veniţi! Veniţi din nou la noi,  

Că tot Regatul este lider!  

 

Da! Nu-i glumă, iar filele Revistei îmi vor confirma aprecierea, de cum pătrundeţi şi deschideţi coperta. Vă aşteaptă, dragi prieteni, mai mulţi autori decât v-aţi aşteptat vreodată.  

Mai înainte de toate, vă veţi reîntâlni cu Geniul poeziei româneşti în "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie", după care veţi regăsi autorii preferaţi, mulţi dintre ei cu materiale în proză sau versuri dedicate Poetului Nepereche, dar şi pe alţii, mulţi, cu alte creaţii deosebite.  

Dintre aceştia, fără vreun criteriu existent în enumerarea mea, vă semnalez:  

- Gheorghe Stroia, cu un mic grupaj de poezii sub titlul "Ne iartă, Mărite!";  

- Cezarina Adamescu, cu versuri adunate sub titlul "Eminesciana acum şi de-a pururi";  

- Vavila Popovici - SUA, cu o reuşită cronică raportată la 164 de ani de la naşterea Lui Eminescu, sub titlul "OF, Doamne, Doamne!";  

- Prof.dr. Adrian Botez, încercând să vă iniţieze prin "Arcane alchimice în poemul "Mitologicale" de Mihai Eminescu";  

- Prof. dr. Ion Pachia Tatomirescu aducând pentru dumneavoastră un material deosebit de interesant intitulat „Eminescu în „Câmpul cerbului”;  

- Preot prof. univ. dr.Theodor Damian (SUA), cu „Influenţe creştine la Eminescu: Poemul Rime alegorice”.  

- Camelia Tripon, alăturându-l pe Ştefan cel Mare şi Sfânt poetului Mihai Eminescu într-un interesant material sub titlul „În lumina Lumii”.  

 

Îmi permit să vă mai atrag atenţia că, în paginile Revistei Regatul Cuvântului nr. 22 din ianuarie 2014, pe care am onoarea să vi-l prezint aici, regăsiţi şi alţi autori dragi domniilor voastre:  

- Valeriu Popovici - Ursu (Paris), amintindu-ne prin "Valoarea Bogăţiilor ţării noastre extorcate de invadatorii străini în trecut şi ce ne pregătesc actualii conducători ai României", de un Editorial al lui Eminescu scris în urmă cu exact 130 de ani, număraţi de la 15 ianuarie 2014, din care am selectat pentru domniile voastre doar aceste idei ce mi se par perfect valabile României de AZI: „o clasa noua guvernanta s-a ridicat, fara traditiuni si fara autoritate, încât tara cea mare, temeiul si baza nationalitatii noastre, nu-si gaseste constiinta raporturilor politice cu cei ce o guverna; drepturile politice nu mai sunt rasplata unui sir de servicii pe datini, ci un instrument de ambitiune, de îndestulare a intereselor particulare. În locul sentimentului public dezinteresat avem pasiuni politice, în loc de opiniuni avem rivalitati de ambitii. Toleranta pentru toate interesele cele mai vulgare si cele mai de jos este morala ce distinge astazi lumea politica la noi. Este adevarat ca nu crutam a invoca numele patriei si numele libertatii, dar aceasta ca o ipocrizie mai mult si ca o înlesnire pentru îndestularea intereselor private…… Ca dovada a acestei stari de lucruri, a acestei tendente morale, si ca rezultat, avem distribuirea functiunilor publice, a oficiilor si întreprinderilor de tot felul. Niciodata în tara noastra nu s-a vazut clasa guvernanta mai prospera, mai gras retribuita si mai îngrasata ca clasa guvernanta de astazi, rasarita din pamânt fara sa ne putem da sama cum, pe când generalitatea oamenilor de munca sufere de strâmtorare.  

- Magdalena Albu, cu „Noua conjugare a verbului A FI la timpul prezent al antivalorii”, un eseu din care veţi extrage idei asemănătoare materialului anterior semnalat;  

- Maria Elena Cernăianu cu fragment din romanul "Eu nu ascult de nimeni" şi Florentina Loredana Dalian cu partea a doua din "Eu, servitoarea";  

- Rodica Cernea, Luca Cipolla, Florina Dinu, Angela Neguriţă, Jenette Carp (Olanda), cu versuri alese selectate de autoare din creaţia lor poetică;  

- Stelian Gomboş, cu un interviu de excepţie, "In memoriam - Poetul Grigore Vieru - Apologetul şi Mărturisitorul -";  

 

Acestea fiind zise,  

VĂ DORIM CĂLĂTORIE PLĂCUTĂ PRIN "REGATUL CUVÂNTULUI" !  

 

Accesaţi aici:  

 

http://regatulcuvantului.editii.com/  

 

http://regatulcuvantului.editii.com/regat19.pdf  

 

Secretar directorat,  

Marian Malciu  

 

Referinţă Bibliografică:
CU DOR DE EMINESCU / Marian Malciu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1113, Anul IV, 17 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!