CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Dorina Şişu         Publicat în: Ediţia nr. 204 din 23 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Cu dinţii în suflet
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Misterul se află la sfârşit. Cui te adresezi? Zdrobită, firea ta de legi, dezlegi iubirea printre munţi. Nimicuri spui că înţelegi. Luneci umbre, ţipi simplicitate, complici un fapt mărunt. Modestul ideal te răscoleşte. Sunt un mărunt sărac? De unde vii? De unde eşti? O scuză, un păcat şi o iubire, trei puncte cardinale ai ucis, remodelezi sărmana lume, în timp prezent mă arcuieşti orbind.
Simplicitatea mâinii în care ai crezut, a tăcut. Acum ascult tăcerea. Un filosof declamă faima câinelui bătut. În arenă eşti singur. Experimentezi cuvintele ce-ţi fug din paşi, te superi pe-nţeles şi pe mulţime. Timpul a murit strivit de tine,
Plânsul e doar promisiune, o lege infinită a iubirii, renegi magia, firea nu ascultă, priveşte glasul pentru care eşti.
Inofensiv venin, atinge visul tău, regatul nu aşteaptă o poartă să se-nchidă.

Mişcare într-un ritm, la tîmple-ţi zace şoapta. Un tropăit secret se vindecă prin sine, cu mine, cu cine, spre drumuri, în ploi aceeaşi pânză albă, acelaşi lup, Zamolxe, dar cine să-nţeleagă răscruci legate-n lanţ?

Conversăm cu riduri. Oglinzi sătule suspendă timpul tău. Ce vrei? Un stinjenit de dor, de tine mă cuprinde.
De ce îţi expui sufletul în văzul oamenilor? Anormal e cel ce nu citeşte. Peron de aşteptare, o mască râde, stă pitită frica şi surâde. Uităm de noi în voi, pribeag e următorul gest. Statornicim nimicuri, adăugăm un ceas.

Dement nu e trecutul ci doar necunoscuta, o moarte prea chemată, renegi, blamezi, sughiţi a plâns şi lacrimi, nu recunoşti iubita. Ei? Pe unde calcă umilitul ? Dacă ai fi tu însuţi, ai vedea că există lume.

Ştiai că dacă nesocoteşti o singură fiinţă, nesocoteşti o lume?

Adevărul stă la baza moralităţii.Tăcerea este un scop, înţelepciunea e tăcere. Nu mă ascund, respect! 

 

Autor Dorina Şişu 

Dublin - Ireland 

Referinţă Bibliografică:
Cu dinţii în suflet / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 204, Anul I, 23 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!