CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  


Autor: Constantin Milea Sandu         Publicat în: Ediţia nr. 257 din 14 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Crucea de lumina - Proiect de Monument pentru Omenire
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Eli, Eli, lama sabahtani! 
  
(Luca, cap.23,46) 
  
"Orice suflet, fara corp si nemuritor, devine lumina. Orice finit este, din punct de vedere matematic, raportul dintre doua infinituri. La fel, orice cruce multipla se raporteaza la doua infinituri: lumina divina polarizata si spiritul uman care unifica pe Good angel cu Fiica dragostei.  
  
Crucea de Lumina II sugereaza, asadar, desavârsirea în filigram si aminteste omului ca el este chipul lui Dumnezeu, înger în trup si fiinta cereasca prin vocatie originara.  
  
Iata forma gândului meu numit suflet! Si forma de foc a adevaratei ape .  
  
Iata Crucea de Lumina - un logos pentru haosul acestei lumi! " 
  
(Jurnal de atelier - 12 iulie 1997) 
  
"Autorul propune ca aceasta Cruce de Lumina II sa fie înaltata la cel putin 6 metri si sa fie realizata mai întâi din stejar batrân si apoi turnata în metal si acoperita cu un material nobil.  
  
Înaltata la 64 de metri, aceasta Cruce de Lumina II ar putea sa-si întinda larg enormele sale aripi negre si albe dincolo de hotarele mortii, creând astfel un delir mistic la fel de mare cât o trilogie antica. Iar cum sufletul nu poate fi gândit, sunteti deja prinsi în aripile Ei si zburând cu Ea cutreierati ca un Vis.  
  
Respirati aerul dintre Coloanele mele ca pe un ocean de eter-aer-foc-apa si veti vedea sufletul fara corp între corpuri, veti vedea cum nu se mai poate trup fara suflet si nici suflet fara trup. Veti vedea materia primordiala a creatiei ce se perpetueaza prin codul nostru genetic si sufletul liber în cautarea altui suflet liber.  
  
(8 septembrie 1999 - Nasterea Maicii Domnului)" 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Crucea de lumina - Proiect de Monument pentru Omenire / Constantin Milea Sandu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 257, Anul I, 14 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constantin Milea Sandu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin Milea Sandu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!