CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Comentarii >  Cronică. Nicolae Chipurici, O ISTORIE A LOCURILOR NATALE: COSTEŞTI-VÂLCEA, Editura Tipo Radical, Drobeta Tr. Severin, 2012, 375p.+33p ilustraţii)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Cronică. Nicolae Chipurici, O ISTORIE A LOCURILOR NATALE: COSTEŞTI-VÂLCEA, Editura Tipo Radical, Drobeta Tr. Severin, 2012, 375p.+33p ilustraţii)  

 

Cu plăcere dorim să semnalăm recent apăruta lucrare O ISTORIE A LOCURILOR NATALE: COSTEŞTI-VÂLCEA, Editura Tipo Radical, Drobeta Tr Severin, 2012, a cunoscutului istoric, cercetător, bun fiu al satului Costeşti din Vâlcea- Nicolae Chipurici.  

Această lucrare în mod fericit şi necesar completează peisajul lucrărilor monografie ale aşezărilor din spaţiul oltean.  

Redăm în continuare spicuiri din gândurile şi ideile care au animat şi însufleţit autorul în demersul său spre finalizarea unei istorii a locurilor natale, spre mulţumirea cititorului cuprinzătoare, amplu documentate şi actualizate.  

Intenţia de a scrie povestea de istorie a Costeştilor a avut vechime printre intelectualii localităţii –arată autorul în Cuvânt înainte. Între aceştia s-au aflat, cu certitudine Grigore Stănescu, Ion S. Constantinescu, Eugenia Mihăiescu, Aurelian N.Sacerdoţeanu, Nicolae Făulete, Aurelian Stoican şi alţii. ”  

După cum se arată în continuare ,” titlul acestei cărţi de istorie a fost generat de fondul afectiv al autorului faţă de locurile obârşiei, copilăriei, adolescenţei şi tinereţii sale, precum şi faţă de concetăţenii săi, indiferent de vârsta lor.”  

Scopul lucrării este cel de a cunoaşte trecutul spaţiului locurilor natale şi al comunităţii, dar”în acelaşi timp – se arată în Cuvânt- cartea îşi propune să contribuie, prin forţa faptelor pe care le narează şi modelul făuritorilor, la educarea dragostei şi respectului faţă de locurile natale şi identitare, demne de mândrie oriunde am fi şi am merge”.  

De asemenea, în economia de conţinut a cărţii, istoria privitoare la secolele XIX şi XX precumpăneşte.  

Rămâne ca cititorul să constate reuşita autorului de a fi prezentat o istorie argumentată, sistematizată tematic şi logic, susţinută de aparatul critic necesar.  

 

 

Varvara Magdalena Măneanu  

muzeograf  

 

Referinţă Bibliografică:
Cronică. Nicolae Chipurici, O ISTORIE A LOCURILOR NATALE: COSTEŞTI-VÂLCEA, Editura Tipo Radical, Drobeta Tr. Severin, 2012, 375p.+33p ilustraţii) / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1014, Anul III, 10 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!