CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comemorari >  Cristian Ioanide a pus penita jos pentru totdeauna..
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Cuvintele rămân neputincioase, uimite şi atât de solitare la pierderea prietenului nostru drag, Cristian Ioanide a cărui condei ne-a conturat existenţa ani la rând. Directorul publicaţiei Romanian Times, fiul poetului creştin Costache Ioanid, a trecut în eternitate în data de 29 mai 2008. La fel ca şi tatăl meu, Cristian Ioanide a părăsit aceasta lume la vârsta de numai 65 de ani.  

Trecerea lui în veşnicie, mi-a lovit inima în dimineaţa zilei de 30 mai, când am deschis email-ul de la Romanian Times. Nu-mi venea să cred. Mă gândeam adesea la el şi la rolul extrem de important pe care l-a avut în susţinerea valorilor spirituale româneşti, aici, pe tărâm american. Cristian Ioanide, directorul publicaţiei Romanian Times din Portland, Oregon este unul dintre cei care au aşezat pilonii spirituali de susţinere ai unei punţii culturale menite să păstreze intacte tradiţii, calităţi, creaţii autentice româneşti.  


L-am cunoscut de peste doi ani, mai exact de când am început să colaborez la Romanian Times. În pofida celor peste două mii de kilometri care ne despărţeau, am fost mereu aproape prin articolele pe care le împărtăşeam în această publicaţie. El îmi aviza articolele, iar uneori le comenta prin email strecurând pe ici pe colo cuvinte de tâlc, cu notă de umor. Şi trăiam un sentiment deosebit de fiecare dată când începeam să îmi scriu articolele pentru Romanian Times. Îl ştiam prezent acolo, la doar o peniţă distanţă, un suflet mare care vibra cu fiecare cuvânt şi care inspira atâtea inimi.  

Cristian Ioanide avea aceea dexteritate spirituală cu care reuşea să capteze în cuvinte atâta viaţă şi speranţă. Când avea loc câte o întâmplare marcantă, aşteptam cu nerăbdare să surprind informaţia prin ochii săi de jurnalist. Mă lăsam pur şi simplu condus de viziunea sa şi ştiam sigur că merg pe calea cea bună, Cristian Ioanide dovedindu-se a fi întotdeauna un fin analist al evenimentelor care se petrec la scară mondială.  

Nu de mult mă bătea gândul să-i iau un interviu, impresionat fiind de gândirea lui profundă. Am avut o teamă (nejustificată) că m-ar fi refuzat. Acum e prea târziu pentru a regreta că nu am pus în practică intenţia mea, dar nu e prea târziu pentru a spera că dincolo de abisul lăsat pe pagini după plecarea sa neaşteptată, Cristian Ioanide continuă să scrie în sufletele noastre. Fiecare cuvânt de-al său pâlpâie necurmat asemeni unei flăcări care răsare neobosită în lupta cu timpul.  

Octavian Curpaş
Phoenix, Arizona  

mai 2008  

Referinţă Bibliografică:
Cristian Ioanide a pus penita jos pentru totdeauna.. / Octavian Curpaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 268, Anul I, 25 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Curpaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Curpaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!