CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  


Autor: Suzana Deac         Publicat în: Ediţia nr. 316 din 12 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Cristalul făgăduit – din noi, împreună
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cristalul făgăduit – din noi, împreună 
  
Sensurile se adună, o parte se amplifică, o parte se neutralizează, iar unele sensuri se caută în permanenţă în torţa luminii, în beznă pipăind cu căldură întunericul, atingând organele nobile, de la creier până la inimă, sufletul nu se lasă prins, nu-l găseşti, el are un lăcaş enigmatic, mereu mobil, când se mută în palmă, iris sau curbura umărului, când în aplecarea spre omenire, o femeie sau anotimp, autoregenerându-se după fiecare seară împuţinată sau fiecare noapte insuficient de luminată. El, sufletul, întotdeauna se deghizează ca să nu fie susceptibil la expunere şi fragilitate, spargere şi destrămare. 
  
Ne căutăm în întuneric, pipăind spaţiul interpus ca formă şi mărime, culoarea o percepem desluşind muzica paşilor efectivi, proiectaţi pe ecrane fotosensibile, cuvintele ne călăuzesc în şoapte, escaladând dealuri ca nişte puzzle- construite din reproşuri, indignări şi mândrie. 
  
Ne căutăm să ne atingem în real, în reverie ori noaptea, în visele ascunse sub aşternut, zilele de iarnă sunt interminabile când mâinile numai cu florile din glastre se pot uni, într-un câmp nerevendicat de nimeni, unde nici măcar copacii nu mai sunt invidioşi, doar năpădiţi şi ei, de o căldură care suflă din exterior spre interior iar după serenada serii din interior spre exterior. 
  
Plouă nepermis de mult, ploaia lasă urme de tristeţe care curg, mă uit în mine să te caut, eşti şi tu un fluid pe care greu îl cuprind în picăturile mele murale. 
  
Te apleci şi-mi şopteşti cuvinte care zgârâie ... aş vrea să stau în faţa şemineului bătrân cu o linişte clădită, nu vreau să mă consum în timpul care trece, nu vreau să-mi stau în cale, aş vrea să văd o ieşire liberă, vreau să păşesc spre mine, spre năzuinţele trecute sub tăcere ... cum aş putea să le dezvălui? 
  
Te apleci asupra mea şi îmi şopteşti cuvinte pierdute, zici că nu mă vezi, nu mă mai poţi atinge ... nu putem merge pe punctele cardinale ale unei mări abrupte, pe insulele îndrăgostite de depărtare, trebuie să stăm în prinsoarea timpului, în scenariul care ne reproduce zi de zi, întotdeauna altfel. 
  
Străjuim familia şi conştiinţa ... aducem lapte, dăm bani, plătim taxe şi zâmbim frumos dacă vine cineva ... Dar de visat când avem voie, când se ridică cortina sau când se lasă de tot, cu toată greutatea ei? Cine spune? Dar cel care spune, de unde ştie? 
  
Visele ne duc înainte sau înapoi? Sau nici nu contează direcţia. Doar navigarea. Iar validitatea nu se pune în discuţie. Niciodată pe moment. 
  
Suzana Deac 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cristalul făgăduit – din noi, împreună / Suzana Deac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 316, Anul I, 12 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Suzana Deac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Suzana Deac
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!