CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Violetta Petre         Publicat în: Ediţia nr. 246 din 03 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Coşmar- fragment de roman
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Şarpele se încolăcise în jurul gâtului şi se uita la ea cu ochi melancolici.Lacrimi de sânge picurau pe faţă, acoperindu-i ochii cu o pojghiţă vâscoasă; simţea cum se sufocă şi nu se putea mişca din strânsoarea reptilei... 
  
-Doamnă, doamnă, treziţi-vă! Ajutor!Genţianne se trezi brusc din coşmar la ţipetele unei bătrâne, vecină cu patul ei. 
  
-Ce s-a întâmplat, de ce ...m-aţi trezit, de ce ţipaţi? Of, Doamne , unde sunt? Vreau acasă!  
  
-Erai gata, gata să te sufoci, fata mea! Bine că te-am văzut, că acum nu mai stăteai de vorbă cu mine...Doamne, da' urât mai făceai, mă , doamnă, mă! 
  
Genţianne se sculă de pe pernă şi vru să caute o altă pijama, căci era udă toată; dar geamantanul ei nu mai era....se uită prin salon speriată şi îşi zări hainele pe un pat gol...întrbă al cui este? 
  
-Este patul Dalilei, veterana salonului acesta; e din Palazu şi vine şi pleacă când vrea. 
  
-Dar, ce caută lucrurile mele la ea? 
  
-Păi a spus că îi plac şi că tot o să mori, aşa că de ce să le ia alta? 
  
Dalila apăru în uşă cu ţigarea în colţul gurii şi cu o cană mare plină cu cafea fierbinte. 
  
-O, s-a sculat prinţesa.Vrei cafea? o întrebă Dalia pe Genţianne, rânjind şi scoţând la iveală un colţ de dinte.Semăna cu Baba Cloanţa şi avea o uitătură de criminal. 
  
-De ce mi-aţi luat lucrurile? Vă rog frumos să mi le daţi înapoi, căci vreau să mă schimb. 
  
-Da, ia-ţi-le dracului de acolo! Ce mi le-ai pus pe patul meu? Ia uite la ea, vrea să fac pe sluga. Femeia din faţa mea,Tudoriţa, cea dusă dincolo de lume, îi făcu un semn discret să tacă şi să îşi ia lucrurile. 
  
Dalila începu să jeluiască de ţi se rupea sufletul, plecase cu gândurile ei tulburi către un cimitir imaginar...se prăbuşi pe dalele reci şi începu să râcâie cu unghiile până îi dădu sângele... 
  
-Chemaţi pe cineva, o asistentă, un doctor! Se răneşte rău. Of, vreau să plec de aici, nu mai pot să văd atata suferinţă, strigă Genţianne şi îşi luă capul în mâini, acoperindu-şi ochii...Ar fi vrut să fugă , să simtă aerul curat al primăverii, să alerge cu tălpile goale prin iarba abia crescândă, să se trezească din coşmarul ăsta... 
  
Avusese probleme în ultimul timp.După tot chinul cu tatăl său, diagnosticat cu cancer de colon, care a durat 8 luni de zile, timp în care Genţianne alergase singură prin spitale, clacase într-una din seri stând la televizor...era liniştită, căci taăl ei plecase acasă relativ pus pe picioare, cu anus contra natură, dar stabilizat..ce aventură avusese şi cu pungile acelea! Plecase într-o dimineaţă, înainte de a merge la servici, să ia coletul de la poştă.La întoarcere se orpise prin piaţă să îşi clătească ochii...tarabele pline cu fructe, florile, îi dădeau viaţă, aici îşi încărca bateriile când nu mai putea. Iar primăvara asta era atât de tristă pentru ea! Îşi promisese sieşi că îl va salva pe tatăl său de la moarte.Respiră adânc, luă în braţe o găleată cu narcise albe şi îşi umplu plămânii cu primăvara din ele...În toată această beţie, uită de colet şi când se pregăti să îşi inventarieze lucrurile ce le avea cu ea, simţi că i se taie răsuflarea; coletul lipsea.Disperarea puse stăpânire pe mintea ei şi aşa obosită şi începu să urle ca o fiară înjunghiată: 
  
-Vă rog frumos, daţi-mi pachetul! Nu are nimic în el care să vă folosească, sunt nişte pungi pentu tata, e bolnav, are nevoie de ele, vă roooog! 
  
O oră a plâns Genţianne şi a povestit, şi s-a rugat şi a explicat.Piaţa căpătase un aer tragic, parcă ar fi fost un abator cu animale vii înjunghiate, aşa se auzeau gemetele răguşite ale femeii disperate. 
  
-Cum să mă duc acasă fără pungi? Tata abia le aşteaptă, le luăm de la Bucureşti! Vă rog, plătesc, numai scoate-ţi-le de unde le-aţi ascuns, că mă omor aici, în faţa voastră.În momentul acela, Genţianne era în stare să facă orice; privirea albastră i se înceţoşă, mintea o luă razna şi se prăbuşi fără viaţă peste florile atât de dragi. 
  
Se trezi sub picăturile de apă curgându-i peste bluziţa albă; coletul era lângă ea ca o pradă de război binemeritată.Se ridică brusc şi o luă la fugă cu pungile bine strânse la piept.Parcă primise un dar scump pe care şi-l dorise cu ardoare o viaţă întreagă.În ultimul timp bucuriile ei erau legate de tot ceea ce se întâmpla bine cu tatăl său.Timpul se oprise în loc,iar viaţa ei se învârtea în jurul bolii lui ...nu mai ştia să râdă, nu mai cunoştea lumea, nu avea dorinţe, planuri de viitor decât legate de tatăl ei...Se topea pe picioare, nu mânca, nu dormea, fuma şi bea cafea, atât! 
  
Oare cât va rezista? 
  
Va urma  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Coşmar- fragment de roman / Violetta Petre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 246, Anul I, 03 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Violetta Petre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violetta Petre
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!