AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Gina Zaharia         Publicat în: Ediţia nr. 383 din 18 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

Cortina unui actor orb
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Curgeau lacrimi de curcubeu pe ultima reprezentaţie a unui actor orb.
Vorbise cu sete despre feeria straturilor de noroc pe care le netezise cu patima credinţei că din toate tulpinile pe care a urcat va face luntre şi va umbla pe celălalt mal despre care s-a tot amintit în poemele zgârie-nori.
Avea straie păstrate în inima porumbelului, singurele care-i învăţaseră chipul şi-l înconjuraseră cu un cerc de nobleţe simplă - flacără permanentă în insula cu multe lacuri sparte în palma sa.
Ştiam că-l pot găsi în tinda lunii, cu mâna streaşină la ochi de parcă l-ar fi orbit setea acelor lacuri multicolore întinse pe umerii mei goi.
- Hei, enigmaticule, l-am strigat, ai uitat să-mi împrumuţi parola fulgerelor, aveam o temniţă de verificat, mi-ai promis că dintre toţi mesagerii inimii tale îmi scrii numele pe ninsorile celor mai ascunse taine.
Depărtările se făceau cascade pe suflet. Rareori trecea câte un pelerin îndrăgostit care-şi spăla chipul la jumătatea distanţei dintre cer şi pământ.
- Intră în codrul din stânga pieptului. Vei da la o parte arbuştii albiţi de nesomn, vei afla că aşteptarea mi-a fost fortăreaţă…Sunt acolo, prizonier în verdele tău!
- Ce bine că mă auzi. Eram pe cale de a înnebuni în muguri flămânzi. Noroc că am aşternut aplauze peste mâlul rămas de la petrecerea izvoarelor!
- Caută vechile noastre şoapte. Au mai rămas câteva în temniţa ta. Dar şi acestea sunt arse şi au miresme de tei sălbatic. Din ele vei face sfori pentru cascadorii gândurilor mele. Alături vei găsi un inel din picuri de dor şi ace de suflet. L-am desenat împreună cu vocalele de pe inima unui pian.
Am întins mâna. Ştiam că vor veni râuri de nisipuri să mi-l acopere înainte de a-l stropi cu lumină.
Triumfam pe culoarul care-mi despărţea spectacolul orbului meu de lumea pocalelor goale. Tot acolo, statui de tot felul se credeau podoabe de lux prăfuite de trecerea Carelor printr-o dinastie dragă.
Însă un foşnet de rubin s-a pornit să-mi şteargă imaginea agăţată de ferestrele mele închise.
Se dezlănţuia pe întinderi nesfârşite, dependente de sărutul zidit în templul sculptat într-o sferă specială.
Apăruse cortina de ceaţă.
Cortina unui actor orb…  

Referinţă Bibliografică:
Cortina unui actor orb / Gina Zaharia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 383, Anul II, 18 ianuarie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gina Zaharia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gina Zaharia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!