AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Corneliu Leu         Publicat în: Ediţia nr. 691 din 21 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Corneliu LEU - CONTINUĂ DEZBATERILE GRUPULUI DE REFLECŢIE PRIVIND DEMOCRATIA REALĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A apărut al doilea caiet din ANALELE GRUPULUI DE REFLECŢIE PRIVIND DEMOCRAŢIA REALĂ care poate fi citit si descărcat accesând situl grupului din portalul internet www.cartesiarte.ro . Caietul apare şi în VITRINA EDITURII ON-LINE din acelaşi portal, în COLECŢIA PERSONALISTĂ sub îngrijirea lui Corneliu LEU, dezbaterea propusă avându-i moderatori pe Prof.univ.dr. Ioan ALEXANDRU, Prof .univ.dr. Mihai BERCA, Dr. Daniela GÎFU, Prof. univ.dr. Adrian SEVERIN ale căror articole pun în dezbatere aspectele actuale ale guvernării democratice.  
 
Astfel, pe fondul unei redefiniri conceptuale cu aplicabilitate în realitate, se ridică întrebări de genul: Poate fi calificată democraţia drept liberală, în măsura în care ea este strâns legată de stat? Cum definim universalitatea principiilor pe care este fundamentată democraţia. Este formală, non-formală sau informală? Care este corespondentul ei într-o lume a inegalităţilor de şanse? In ce măsură principiile democraţiei ajută la rezolvarea conflictelor statale (prin excelenţă, socio-politice) şi interstatale (între state cu valori şi culturi diferite).  
 
Se pune de asemenea problema României în calitate de stat membru în Uniunea Europeană cu întrebarea: Cum au înţeles sau simţit beneficiile acestui nou statut românii, în condiţiile în care cunosc mai degrabă dezavantajele calităţii de stat membru: inflaţie, şomaj, tăieri de salarii, restricţii de tot felul etc.  
 
Intrebarea „ Europenizare sau democratizare reală a României?” este adresată mai ales politicienilor în prag de alegeri parlamentare.  
 
Corneliu LEU  
Bucureşti  
10 noiembrie 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Corneliu LEU - CONTINUĂ DEZBATERILE GRUPULUI DE REFLECŢIE PRIVIND DEMOCRATIA REALĂ / Corneliu Leu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 691, Anul II, 21 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Corneliu Leu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corneliu Leu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!