AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Cornelia Curtean         Publicat în: Ediţia nr. 1287 din 10 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Şezătoarea Literară Carpatica a Ligii Scriitorilor din România Filiala Argeş
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Marţi 8 Iulie,la Centrul Cultural al Municipiului Piteşti, Sala Ars Nova, a avut loc ca în fiecare lună, Şezătoarea Literară a Ligii Scriitorilor din România Filiala Argeş.Cel care a deschis ca de obicei şezătoarea literară a fost Preşedintele L.S.R. Arşeş Vasile Ghilencea.  

Sesiunea de proză a fost deschisă de doamna Ilzi Sora, care a încântat publicul cu proza pamflet, numită chiar ,,Pamflet”, o porză destul de reală dar şi cu iz sarcastic, de luat aminte pentru fiecare dintre cetăţeni din orice loc al ţării.  

Domnul Ion Dincă cu acelaşi simţ al umorului a lecturat două fragmente proze din cărţile dânsului ,,Nepotul Căpitanului” şi ,,Când se încurcă iţele”.  

Adrian Mitroi a recitat două poezii nu doar sensibile dar şi pline de metafore încântătoare, publicul gustând din plin lumea metaforei. Una dintre poezii a fost de fapt o baladă ,, Balada izvorlui cu apă vie”  

Poeta Bogdana Elena Simionescu a surprins publicul cu noile poezii care vor fi publicate în cel de-al doilea volum de poezii. Ca de obicei în poeziile ei s-a remarcat sufletul, obişnuindu-ne cu poeziile din suflet cu suflet pentru suflet şi suflete.  

Dacă Adrian Mitroi a vorbit în versuri despre izvor, Bogdana Simionescu a vorbit în una dintre poezii despre vârsta de două zeci şi opt de ani în poezia ,, În amintiri”, luându-şi rămas bun de la această vârstă.  

Cum era de aşteptat domnul Nic Petrescu un maestru al epigramelor a dat de gândit dar a şi adus zâmbet în sufletele auditoare. Am aflat ce este prostia, de ce este bun vinul...  

Şezătoarea literară a fost ,, o oră de vară prin universul scrisului”!  

În luna septembrie membrii LSR Filiala Argeş vor lansa în cadrul şezătorii noul numpăr al revistei ,, Carpatica-Revista Literar-Artistică a Ligii Scriitorilor din Româ  

Referinţă Bibliografică:
Şezătoarea Literară Carpatica a Ligii Scriitorilor din România Filiala Argeş / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1287, Anul IV, 10 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!