AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  


Autor: Cornelia Curtean         Publicat în: Ediţia nr. 1266 din 19 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

Lansare de carte ,, Marin Preda şi ai săi,, de Marian Ciobanu
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Astazi, 19 iunie , la ora 13,00, în sala de conferinţe a Bibliotecii Judeţeane ”Dinicu Golescu” s-a lansat cartea lui Marian Ciobanu „Marin Preda şi ai săi” .  
 
Deşi afară ploua , aceasta nu i-a reţinut pe simpatizanţii şi iubitorii de literatură să sosească la eveniment, sala devenind neîncăpătoare.  
 
Cartea este la a treia ediţie şi a văzut lumina tiparului la Editura Muzeului Literaturii Române.  
 
Absolvent al Facultăţii de Filologie, secţia română-italiană, a Universităţii Bucureşti, actualmente Marian Ciobanu ,este profesor de limba română în Siliştea-Gumeşti (Teleorman) . Autorul cărţii şi-a făcut apariţia în sală purtând pe cap o pălărie de culoare maronie cu borurile întoarse ...precum Moromete.  
 
În cuvântul de deschidere Marian Ciobanu, figură pitoreasca a mărturisit că ,, Şansa de a profesa la şcoala din satul în care s-a născut Marin Preda nu i se oferă oricui. Întamplarea s-a produs. Din tot acest periplu emotiv, ce a durat aproape o grămadă de ani, au ieşit paginile de faţă, care sper să aducă un spor de lumină călăuzitoare pentru înţelegerea existenţei şi geniului lui Marin Preda din clipa în care a părăsit satul natal pentru a se dedica acelei vieţi de trudă comună artistului de geniu.,,  
 
Mare admirator a mărturisit că a făcut o pasiune pentru unul dintre cei mai mari romanicieri şi a încercat să demonstreze foarte documentat, că personajele lui Marin Preda au existat în realitate.  
 
 
La eveniment a participat şi nepotul de frate lui Marin Preda, prozatorul Sorin Preda care a apreciat că ,, Trăim într-o lume extrem de debusolată, grăbită, cvasi globalizată în care profunzimile sună a ameninţare de moarte. Oamenii nu mai vor să aibă halte spirituale. Sunt uimit că biografia lui Marin Preda continuă să fie o provocare.,,  
 
La final, autorul cărţii a acordat autografe pe cartea sa.  
Referinţă Bibliografică:
Lansare de carte ,, Marin Preda şi ai săi,, de Marian Ciobanu / Cornelia Curtean : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1266, Anul IV, 19 iunie 2014, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Cornelia Curtean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Curtean
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!