CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Jurnal >  Farmacia inimii, “Catena”, chiar te trimite la băi!
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O dimineaţă pe care nu o voi uita, cu siguranţă, multă vreme.. 27 martie 2014! 
  
Eram în concediu medical...o laringită chinuită...după o pneumonie abia vindecată, cu criză de astm bronşic... 
  
Telefonul sună, trezindu-mă din visarea febrilă: 
  
-Alo, de la Farmacia “Catena”vă sunăm ... “Catena” Timisoara - Spitalul Nou, Strada Gheorghe Adam, nr. 12. Aţi câştigat două bilete de băi! Să veniţi să le ridicaţi! Aduceţi talonul, bonul fiscal şi buletinul. 
  
Am rămas mută, în sens figurat...că în sens propriu eram deja, de câteva zile. 
  
M-am ridicat în capul oaselor şi m-am îmbrăcat...cu ce aveam la îndemână. Mi-am verificat apelurile...apoi numărul de telefon, pe net. Nu, chiar nu visam... 
  
Stau în zonă. În câteva minute, toată transpirată, de la febră şi de la emoţii, am fost la farmacie. 
  
-Dumneavoastră sunteţi? mă întâmpină surâzătoare una dintre farmaciste. 
  
Da, sunt uşor de reţinut, pentru că îmi place să conversez, chiar şi câteva replici, mereu. Nu dau doar reţeta, cardul de fidelitate, banii şi iau medicamentele. Este esenţial să vorbeşti cu farmacistul tău! Aşa aflii despre noile produse, preţul lor, firme bune...în funcţie de buget sau calitate...sau distribuitor...Depinde ce cauţi. Mereu ajung la farmacie într-o stare...deplorabilă! Mă îmbolnăvesc, din păcate, destul de des. Femeile acestea, zâmbitoare şi ambile, te fac mereu să te simţi un om, un om adevărat, a cărui viaţă, oricât de neînsemnată ar părea, merită să fie salvată. Calitatea vieţii / sănătatea e o prioritate! 
  
Am prezentat tichetul (fâşia subţire, cu numărul căutat / extras), bonul fiscal şi, binenţeles, buletinul. 
  
Am primit banii de drum, voucher-ul şi...fuga la SC Paralela 45 Turism SRL, de pe str. Augustin Pacha, nr 6! 
  
Chiar era adevărat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
  
Am primit şi vaucher-ul de cazare... Să facem bagajele şi să fim sănătoşi! 
  
Îi felicit pe toţi câştigătorii! Le mulţumesc tuturor acelora care au colaborat la realizarea acestui program, „Catena te trimite la băi! Acum poţi merge însoţit!” 
  
Unele vise se împlinesc! 
  
Timişoara, 01.04.2014 Corina-Lucia Costea 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Farmacia inimii, “Catena”, chiar te trimite la băi! / Corina Lucia Costea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1187, Anul IV, 01 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Corina Lucia Costea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Lucia Costea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!