AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Scriitori >  


Autor: Camelia Constantin         Publicat în: Ediţia nr. 243 din 31 august 2011        Toate Articolele Autorului

COPIL PRIBEAG
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O noapte rece şi pustie s-a strecurat pe pământ. Vuietul vântului se aude înfricoşător, ca un tunet.  
Nu este nimeni pe stradă. Doar un copil pribeag cu hainele zdrenţuite, speriat si zgribulit. Nici nu mai putea merge. Slab, înfometat şi alungat de toţi. A bătut la toate uşile. Unii i-au deschis şi i-au dat o bucată de pâine şi apă. Alţii l-au gonit. S-a aşezat ostenit pe pragul unei case şi a început să plângă deznădăjduit. Îi clănţăneau dinţii de frig şi teamă. Avea impresia că toate umbrele nopţii sunt monştri ce-l urmăresc.  
-Cine eşti tu? l-a întrebat bărbatul apărut lângă el. Speriat, copilul cu ochii arşi de febră, a ridicat din umeri:  
-Nu ştiu! a murmurat timid....  
-Unde stai? Nu ai unde să locuieşti?  
Băiatul a scuturat din cap, moale:  
-Nu am casă, nici părinţi!  
-Bineînţeles, că ai!  
Ochii copilului s-au deschis mari privind în sus, spre interlocutorul său. Strălucirea de lumină a spiritului aproape l-a orbit. S-a strâns mai tare lângă perete.  
-Nu te speria! Sunt ocrotitorul tău.  
Îngerul i-a făcut un semn cu mâna, spre ce direcţie să se îndrepte:  
-Acolo, este casa ta.  
Copilul a întors capul să vadă. A dorit sa-i mulţumească. Dispăruse. Dar nu-i mai era frig sau foame. Nu mai simţea frica şi durerea. A fugit până a ajuns în faţa unei porţi uriaşe. Flori şi iarbă verde împresurau zidurile si dalele. Emoţionat a împins poarta grea din metal. A păşit şovăitor însă cu inima plină de speranţe. În sfârşit, acasă. Destinul imprevizibil se joacă schimbând cărările vieţii. A intrat. În locul sălaşului cald, familial mult aşteptat i s-a infăţişat un peisaj trist. Ruine, întuneric, o grădină uscată ... un coşmar.  
A căzut în genunchi, lacrimi grele şiroiau pe obrajii lui. Şi-a pus fruntea pe asfaltul rece, neprimitor. Trupul slăbit de suferinţă s-a cutremurat sub povara durerii. Prea multă obidă în fiinţa firavă după atâta pribegie.  
-Ce cauţi aici?  
Băiatul s-a ridicat. Prinsese curaj. Un bătrân cu barbă, albit de ani stătea sprijinit într-un toiag, cu o clepsidră în mâna dreaptă.  
-M-am întors de departe. Aici este casa mea.  
-Cine eşti tu? Cum te cheamă?  
S-a uitat fix în ochii moşului:  
-Sunt Peter Pan şi m-am întors acasă!  
-Prea târziu! Sufletul casei tale nu mai locuieşte pe domeniu.  
Băiatul a dat din cap a negare:  
-Nu te cred! Cine eşti tu?  
-TIMPUL...  
Nu-l lăsa pe Peter Pan, copilul din suflet, să se rătăcească! Nu-l alunga! Ocroteşte-l! Fă-i loc de joacă în parcul de distracţii din inima ta! Acolo, unde este tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.  
În fiecare lacrimă de a lui este unul dintre noi. De aceea ele au greutate in faţa lui Dumnezeu.  
Eu sunt Peter Pan. Tu eşti Peter Pan. Noi suntem Peter Pan ...  
 
Camelia Constantin  
Tribut Michael Jackson-2009  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
COPIL PRIBEAG / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 243, Anul I, 31 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!