CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poezie > Familie >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 986 din 12 septembrie 2013        Toate Articolele Autorului

COPIILOR MEI

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Când nu voi mai fi   
Voi trăi   
Prin ochii fiilor mei   
Prin gândurile lor,   
Prin idei.   
  
Când nu va mai fi pentru mine   
Un mâine,   
Eu voi rămâne   
Prin sufletul copiilor mei   
Prin inimile copiilor copiilor mei.   
  
Când va începe o nouă zi   
Şi eu nu voi fi   
Vor lumina calea lor   
Sfaturile spuse cu dor   
Şi voi trăi în amintiri   
Atunci când eu,   
Într-o zi   
Nu voi mai fi.   
  
Şi când aievea mă vor vedea   
Iar,   
Pentru o clipă măcar   
Vor simţi   
Mâna caldă pe creştetul lor   
Şi parcă mama le va fi   
Aici.   
  
Autor,   
Prof. Ana Dumitrescu,   
Iaşi   
  
P.S.   
Din informaţiile oferite de bunul meu prieten, distinsul jurnalist, scriitor, eseist - Ion .N Oprea, doamna profesoară Ana Dumitrescu de la Iaşi este colaboratoarea domniei sale, asigurând, printre altele, corectura textelor. Aşa s-a întâmplat şi la volumul de proză, SINGURĂTATE – Ion N. Oprea, Editura PIM, Iaşi, 2013 -, proiect iniţiat şi realizat de aceste două persoane în condiţii excelente. În acest volum, alături de nume mari din literatura românească, am avut onoarea să fiu prezent cu eseul intitulat „Singurătatea: fenomen social?”, pe care l-am pus la dispoziţia cititorilor în acest spaţiu generos, „Confluenţe literare”.   
Doamna profesoară Ana Dumitrescu, cândva, în gimnaziul de la Fălticeni,„a fost colegă de clasă cu Nicolae Labiş, iar la concursurile literare luau premiul când unul, când altul. I-am văzut mai multe diplome de Premiul I din acele vremuri”, ne informează domnul Ion N. Oprea.   
La vârsta de 80 de ani, doamna profesoară nu a abandonat studiul şi activitatea în domeniul literar. Munceşte şi creează cu aceeaşi plăcere şi tenacitate, caracteristici cunoscute de colegi şi prieteni încă din anii tinereţii. Am publicat poezia de mai sus pentru a dovedi că este reală această afirmaţie, dar şi pentru că mi-au plăcut versurile doamnei profesoare. Este un subiect sensibil, gândit şi tratat în maniera pe care şi eu aş fi ales-o.   
Adresez doamnei profesoare Ana Dumitrescu, din adâncul sufletului meu, sincere felicitări! Ani mulţi cu sănătate, putere de muncă, inspiraţie, dragoste, pace şi lumină!   
  
Cu prietenie, preţuire şi consideraţie,   
Marian Malciu   
Referinţă Bibliografică:
COPIILOR MEI / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 986, Anul III, 12 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!