CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Recomanda >  


Autor: Ruxandra Croitoru         Publicat în: Ediţia nr. 382 din 17 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

Consurs de poezie in limba franceza
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ROMÂNUL S-A NĂSCUT POET ... .ŞI ÎN LIMBA FRANCEZĂ 
  
Au trecut dej 2 săptămâni din noul an, dar cum nu ne-am întâlnit până acum în 2012 (şi de altfel nu ne-am întâlnit de mult), doresc în primul rând să vă spun LA MULŢI ANI ! Vă doresc un minunat an 2012, cu vise împlinite şi bucurii binecuvântate! 
  
Mărturisesc faptul că am început anul cu multă energie, cu multe planuri şi cu dorinţa fermă de a le îndeplini. Mi-am propus să nu mai las pe mâine ce pot face azi, şi cu atât mai puţin să las pe poimâine, în speranţa că nu va mai trebui să fac deloc.  
  
Din proiectele pe care le am anul acesta se numără şi promovarea concursului de poezie în limba franceză Poesie en Liberte 2012 pe plan naţional, dar şi în rândul românilor, şi în special al studenţilor şi elevilor români din diaspora. Acest prestigios concurs, ajuns la a 14-a ediţie, este patronat de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa şi organizat de Asociaţia Poesie en Liberte, cu sprijinul a numeroşi parteneri.  
  
Concursul "Poesie en Liberte 2012" a debutat în data de 2 ianuarie şi se va încheia în data de 2 aprilie 2012, la miezul nopţii ora locală, adica ora 1 dimineaţa ora României. Acesta se adresează elevilor şi studenţilor care scriu poeme în versuri sau în proză în limba franceză, având vârsta cuprinsă între 15 – 25 de ani. Participarea la concurs se face exclusiv pe Internet, participanţii fiind invitaţi să consulte site-ul asociaţiei www.poesie-en-liberte.com, unde vor găsi formularul de trimitere a poemului, care va trebui corect completat pentru ca înscrierea să poată fi confirmată, şi unde vor trebui să trimită creaţiile lor. Tot pe acest site vor putea consulta regulamentul concursului, pentru mai multe detalii.  
  
Pe scurt, calendarul de desfăşurare a concursului este următorul : La începutul lunii mai, Comitetul de Lectură va face o primă selecţie a poeziilor primite. La sfârşitul lunii mai, un juriu compus din 11 liceeni şi studenţi din Franţa şi din străinătate va lua decizia finală. Rezultatele concursului vor fi anunţate pe site-ul asociaţiei la mijlocul lunii iunie 2012. La începutul lunii august, poeziile vor fi publicate în broşura care poartă numele concursului. 
  
Câştigătorii locului I la fiecare categorie vor fi invitaţi la Paris la festivitatea de decernare a premiilor în luna noiembrie (costurile aferente fiind suportate de către asociaţie). Anul trecut România s-a mândrit cu faptul că Lia Georgeta Păţan, elevă la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a câştigat premiul I la acest concurs, poezia ei fiind desemnată cea mai valoroasă creaţie în limba franceză la clasa a X-a. 
  
Elevii şi studenţii români care doresc să participe la acest concurs sunt reprezentaţi la Paris de domnişoara Delia Vişan, absolventă a unui program de master la Universitatea Paris IV Sorbonne şi responsabilă, în cadrul aceleiaşi universităţi, cu organizarea acestui consurs. 
  
Pentru orice informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la următoarele adrese de e-mail şi/sau numere de telefon: 
  
• Ruxandra Croitoru - ruxsoleil@yahoo.fr / 0742 151 482 
  
• Delia Vişan - deliavisan@yahoo.com / 0033 6 31 54 45 74 
  
Eu consider că este o şansă extraordinară de a ne demonstra încă o dată valoarea, de a ne face cunoscuţi prin talent, prin creativitate, prin frumuseţea spirituală a neamului nostru. De aceea vă invit, dragi prieteni, să promovaţi la rândul dvs. acest concurs prin diversele mijloace care vă stau la dispoziţie. Dacă printre cei care veţi citi aceste rânduri se numără persoane care deţin pârghiile necesare pentru a organiza evenimente culturale în cadrul cărora să ducem mai departe mesajul acestui concurs, am rugămintea de a ne face cunoscut acest lucru, iar noi vă vom sprijini cu tot ce ne va sta în putere.  
  
Succes tuturor în toate ! 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Consurs de poezie in limba franceza Poesie en Liberte 2012 / Ruxandra Croitoru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 382, Anul II, 17 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ruxandra Croitoru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ruxandra Croitoru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!