CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Omagiu >  


Autor: Constantin T. Ciubotaru         Publicat în: Ediţia nr. 849 din 28 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Constantin T. CIUBOTARU - VASILE BERLIC

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iarăşi timpul nu a mai avut răbdare!  
În Psaltire se spune că „Zilele anilor noştri sunt de 70 de ani. Ce este mai mult decât aceştia, osteneală şi durere”. (Psalmul 89).  
 
A slujit şcoala românească, la catedra de fizică, aproape patru decenii. Odată cu pensionarea a dorit să se adape la slova cunoaşterii şi a îngenunchiat în faţa Atotputernicului slujindu-l în calitate de preot, cu smerenie şi evlavie, atât timp cât i-a permis sănătatea. A mărturisit că cel mai bun prieten în viaţă a fost preoteasa, care a plecat mai înainte dintre noi. Poate că l-a chemat, poate dumnealui a dorit să fie din nou împreună.  
 
Prezentându-i cartea de debut, Florin Săvoiu remarca: „Vasile Berlic a dorit să fie un prieten al cuvântului!” Şi colegul nostru chiar şi-a întitulat o carte „Cuvinte care zidesc”!  
 
Prin cuvinte ne zidim credinţa. Vasile Berlic a fost un entuziast, un altruist. Aflând că deviza „Asociaţiei Culturale ”Mileniul 3” este aceea de a face bine, chiar dacă uneori nu avem cui, ni s-a alăturat fiind în ultimii zece ani unul dintre cei mai activi membri, susţinând în acelaşi timp la ziarul „Drum” rubrica „Viaţa liturgică”. Aşa se face că de ani buni n-a existat eveniment cultural în oraş, iar uneori şi pe plan judeţean, unde domnia-sa să nu se fi implicat, să nu fie prezent.  
 
A semnat cărţile:  
 
„Rugăciunea şi fapta bună”, 2003; „Calea către mântuire”, 2008; ambele cărţi fiind traduse în franceză de colegul nostru Mihai Athanasie Petrescu. A apărut în vol. L II-lea al Antologiei revistei „Dor de dor” cu studiul „Vise şi vedenii în Vechiul Testament”. A realizat, împreună cu un colectiv „Monografia Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Roşiorii de Vede”, 2009. Plachetele: „Cuvinte care zidesc”, 2010 şi „Dor de Iisus Hristos”, cuprin versuri de inspiraţie religioasă.  
 
Mărturie  
 
”Din tot ce am pe-acest pământ  
Tu eşti, Hristoase, lucrul cel mai sfânt  
Cu tine adorm în gând,  
Şi tot cu tine în fiecare zi  
Mă rog plângând.  
 
M-am depărtat de Tine  
Îmi ieşi în calea mea,  
Nu mă lăsa, Hristoase,  
Sunt încă sluga ta .”  
-------------------------------  
 
Constantin T. CIUBOTARU  
Roşiorii de Vede  
aprilie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Constantin T. CIUBOTARU - VASILE BERLIC / Constantin T. Ciubotaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 849, Anul III, 28 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constantin T. Ciubotaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin T. Ciubotaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!