CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Strofe > Creatie >  


Autor: Constantin T. Ciubotaru         Publicat în: Ediţia nr. 793 din 03 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Constantin T. CIUBOTARU - BRODERII DE CUVINTE CUSUTE PE-O MARAMĂ DE VISE

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Georgeta Minodora Resteman
„Poeme pentru vis”,
Editura Armonii Culturale, Adjud, 2012
 

Uneori, terminând de citit o carte de poezii, te întrebi ce vârstă are autorul. Şi mai ales când sunt poezii de dragoste. Recunosc, n-am reuşit să ghicesc, ba mai mult, volumul mi-a lăsat impresia că acest lucru nu are nici o importanţă. Curcubeu de metafore frămîntate în pâinea caldă a cuvintelor, nimic altceva decît dovada talentului, originalitate.  


Fiori adolescentini mă îndeamnă să scriu! E declaraţia autoarei. Şi poate coloana pe care se sprijină întregul volum, conceput ca o scrisoare adresată lacrimii, pe care o roagă să nu doară! Este îndemnul universal, omenesc, dar şi divin la o iubire sub arc de curcubeu numit dragoste, curcubeu format din culorile pe care le dă sufletul celui îndrăgostit, vieţuind departe de locul unde dorul i s-a născut, dar legat de acest fenomen cosmic. Un curcubeu aruncat din Ciprul cel bogat în istorie şi portocali, până în Carpaţii unde Mino-Dora a simţit că fiorii dragostei cer dreptul să fie definiţi prin cuvinte.  


Pletele sufletului se leagănă pe acest spaţiu în duceri spre „Aici iubesc acum” şi duiumul de trăiri date prin naşterea pe alte plaiuri. Aici nişte flori de portocal plâng pe cărările timpului. Sărutul gândului adormit pe-o frunză de fag, la culcare, se trezeşte dimineaţa pe alta de portocal. Aducerile aminte sunt micşorate de o depărtare geografică, fiindcă sufletul lovit de ruine, de stânci sau de crestele de valuri caută iubirea. Sărutul de rouă, ruga de vis, azima dragostei frământată cu rouă dintr-o iubire durută, calm, nisip îmbrăţişat de valuri. Destinul şacal, Norocul prohibit, dorurile pribege, visuri zdrenţuite care sfârşesc în cărunte aşteptări!  


Poeta arde tăcerea, simte că din dor, dor se iveşte şi glasul încuminţit clamează după iubitul aşteptat. Un volum unde iubind înveţi, simţi că trăieşti.  

Constantin T. CIUBOTARU
februarie 2013

 

Referinţă Bibliografică:
Constantin T. CIUBOTARU - BRODERII DE CUVINTE CUSUTE PE-O MARAMĂ DE VISE / Constantin T. Ciubotaru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 793, Anul III, 03 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constantin T. Ciubotaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin T. Ciubotaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!