CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Constantin P. Popescu         Publicat în: Ediţia nr. 831 din 10 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Constantin P. POPESCU - LANSARE DE CARTE – „GÂNDURI” DE CRISTIAN GABRIEL GROMAN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Eveniment editorial la Biblioteca Judeţeană I.H. Rădulescu:  
Lansarea volumului de versuri „Gânduri” de Cristian Gabriel Groman  
 
Joi, 14 martie 2013, după-amiază, într-o atmosferă deosebit de caldă şi primitoare, la Biblioteca I.H.Rădulescu din Târgovişte a fost lansat publicului volumul „Gânduri”, al poetului Cristian Gabriel Groman. În cadrul programului editorial dedicat poeziei cu rimă sub titlul „Întoarcerea poetului risipitor”, volumul, lansat prin editura „Singur” din Târgovişte, a fost întâmpinat cu bucurie de toţi cei prezenţi, între care amintesc pe primarul Gabriel Boriga, prof.dr. Agnes Erich, prof.dr. George Coandă, editorul Ştefan Doru Dăncuş, poetul Vali Niţu, scriitorul Adrian Melicovici, alţi apropiaţi ai bibliotecii şi iubitori de poezie. Însoţit de soţia sa, Gabriel Groman s-a arătat deosebit de emoţionat, cartea lui fiind în fapt debutul editorial în România, la Târgovişte, oraşul natal. De subliniat faptul că autorul trăieşte şi lucrează în prezent în Marea Britanie, la Londra.  
 
Festivitatea de lansare a fost deschisă prin cuvântul de bun venit adresat de Agnes Erich, directoarea Bibliotecii I.H.Rădulescu, care l-a rugat pe primarul Gabriel Boriga să adreseze câteva cuvinte celor de faţă. Dl. Gabriel Boriga l-a felicitat pe autor, urându-i bun venit şi rostind cuvinte de preţuire pentru activitatea culturală a oraşului. Apoi, Ştefan Doru Dăncuş a preluat ştafeta şi a apreciat volumul, făcând referiri şi la starea actuală a editurilor din România.  
 
Poetul Cristian Gabriel Groman a mulţumit emoţionat celor prezenţi, vorbind despre romanul la care lucrează, sperând să nu dezamăgească frumoasa primire în literatura română. Scriitorul C-tin P. Popescu s-a referit pe scurt la titlul volumului, făcând o asemănare între parabola fiului rătăcitor şi programul editorial „Întoarcerea poetului risipitor”. Poetul Vali Niţu, vădit bucuros şi emoţionat, a rostit apoi câteva cuvinte de apreciere. După acest moment, prof.dr. George Coandă, un nume binecunoscut târgoviştenilor şi nu numai, a vorbit cu plăcere despre poet, fost student al d-sale, apreciind latura melancolică dar şi pe aceea de revoltă a poeziei lui Cristian Gabriel Groman, citind cu mult suflet două din poemele volumului. Adrian Melicovici, scriitor, a apreciat faptul că diaspora românească este activă pe tărâm literar, cultural, urând prietenului şi poetului bun venit şi succes.  
 
Seara a continuat cu câteva cântece ale compozitorului şi interpretului Walter Dionisie, care au încântat audienţa. Au urmat autografe, fotografii şi felicitări meritate din belşug de talentatul autor.  
 
Constantin P. POPESCU  
scriitor  
Târgoviste  
martie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Constantin P. POPESCU - LANSARE DE CARTE – „GÂNDURI” DE CRISTIAN GABRIEL GROMAN / Constantin P. Popescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 831, Anul III, 10 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constantin P. Popescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin P. Popescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!