CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Evaluari >  


Autor: Constantin P. Popescu         Publicat în: Ediţia nr. 1233 din 17 mai 2014        Toate Articolele Autorului

Constantin P POPESCU - ANTOLOGIILE REVISTEI SINGUR 2014 - (PROZĂ-POEZIE)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Editura SINGUR  
Târgovişte, 2014  
 
Poate că marile evenimente sunt rare, le sunt mai bine preţuite atât pregătirile şi străduinţa cât şi bucuriile. Aşa cum olimpiadele se desfăşoară odată la patru ani, la fel şi editura SINGUR îşi răsfaţă cititorii cu a doua ediţie din „ANTOLOGIILE REVISTEI SINGUR, POEZIE – PROZĂ”. Actuala ediţie este rezultatul unui efort pe care editura Singur şi l-a asumat cu seriozitatea deja recunoscută a programelor sale editoriale. Dacă prima ediţie a fost rodul conlucrării dintre editura Singur şi editura Grinta din Cluj, în 2014, anul ediţiei a II-a, întregul efort necesar aparţine editurii Singur şi colaboratorilor săi. Aceste două volume (unul pentru proză, altul pentru poezie) sunt o surpriză plăcută în condiţii grafice deosebit de îngrijite, prin care editura Singur nu se dezminte, în ciuda sugestiei de solitudine a numelui său.  
 
Editorul Ştefan Doru Dăncuş - alături de Grigore Timoceanu, Eugen Evu şi de GRUP MEDIA SINGUR - reuşeşte să atragă, asemenea unui veritabil „magnet” literar, personalităţi dintre cele mai diferite din punct de vedere stilistic, al generaţiei căreia le aparţin sau al locului de reşedinţă. Între filele ANTOLOGIILOR au fost atent filtrate de colectivul redacţional câteva sute de texte, fiind prezenţi în actuala ediţie 72 de poeţi şi 35 de prozatori. Împreună cu alte lucrări de sinteză ale editurii Singur (a se vedea ampla lucrare „O altfel de istorie a literaturii române contemporane”, ajunsă deja la vol. IV) ANTOLOGIILE REVISTEI SINGUR ed. a II-a oferă o imagine clară a peisajului literar actual, a diversităţii de stil şi expresie prezente în literatura anului 2014, în ciuda unor adânci frământări generate de dificila tranziţie la o liberalizare (a se citi descătuşare) a pieţei de carte din România. O simplă lectură a scurtelor CV-uri ale autorilor este edificatoare: oameni dintre cei mai obişnuiţi, fără a fi scriitori profesionişti, îşi exprimă în cele trei pagini alocate fiecăruia în cuprinsul cărţilor creaţiile, ideile - fie în proză, fie în versuri - în mod liber, fără nici o altă cenzură decât aceea a propriului bun simţ. Este uşor de remarcat şansa de care autorii nepublicaţi încă într-un volum personal pot beneficia prin asemenea lăudabile iniţiative, alături de nume deja consacrate.  
 
În aşteptarea altor ecouri prilejuite de această apariţie, recomand a nu se rata acest nou eveniment editorial: următoarea surpriză de acest fel - ediţia a III-a - va mai fi oferită de revista SINGUR abia în anul 2018!  
 
Constantin P. POPESCU  
Bucureşti  
16 mai 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Constantin P POPESCU - ANTOLOGIILE REVISTEI SINGUR 2014 - (PROZĂ-POEZIE) / Constantin P. Popescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1233, Anul IV, 17 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Constantin P. Popescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constantin P. Popescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!