CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  CONSTANŢA ABĂLAŞEI-DONOSĂ- Flori...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Motto: Arta nu este ceea ce vezi, ci ceea ce îi faci pe altii sa vada.”(EdgarDegas)  

 

Există bucurii simple dar totale, care îţi încântă ochii şi-ţi mângâie inima, bucurii ce te vindecă. Printre acestea se numără florile, sălbatice sau cultivate. Ele sunt adevărate comori de frumuseţe şi sănătate, pe cât de trecătoare, pe atât de nepreţuite…  

Ador florile!  

De câtva timp mă strecor, pe furiş, într-o grădină fermecată…O grădină cu flori nemuritoare. Şi, cum nu mă pot bucura de una singură, împărtăşesc şi prietenilor această sublimă descoperire. Mărturisesc că, la început, am privit, peste gard, paleta de culori şi nuanţe ale florilor din această grădină. Încet, încet, m-am împrietenit cu cea care dă viaţă nemuritoarelor flori... Ea se numeşte CONSTANŢA ABĂLAŞEI-DONOSĂ, şi domnia sa mi-a îngăduit să pătrund în universul florilor care vor dăinui peste timpuri.  

Flori, flori, pretutindeni flori…Precum un copil, privesc fascinată varietatea de flori şi culori…pe care le mângâi cu privirea.  

În grădina fermecată,
Îndrăgostite,
Florile şoptesc
Cuvinte de dragoste,
Înmiresmate şoapte,

Pe care poetul
Le-ascultă în noapte...

Referinţă Bibliografică:
CONSTANŢA ABĂLAŞEI-DONOSĂ- Flori... / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 717, Anul II, 17 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!