CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 163 din 12 iunie 2011        Toate Articolele Autorului

Confluenţe Literare sau
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimaţi Autori,  
 
Vă adresez acest mesaj din dorinţa de a vă mulţumi pentru participarea la proiectul „Confluenţe Literare”, intenţia fiind de a promova talentul românesc autentic şi de a oferi o imagine mai clară asupra valorii spiritualităţii româneşti prin oameni care gândesc şi exprimă sentimentele pozitive ale naţiunii de care suntem legaţi cu toţii prin naştere şi educaţie. Fără a fi o publicaţie naţionalistă, „Confluenţe Literare” este intenţionată a aduce la lumină o altă imagine a ceea ce înseamnă să fii român şi să gândeşti româneşte.  
 
În ce priveşte ţinta către care se îndreaptă publicaţia „Confluenţe Literare”, vă pot spune că modelul avut în vedere îl găsiţi la www.streetarticles.com, dar într-o variantă adaptată. Practic, în loc să mai fie un colectiv redacţional care să decidă publicarea şi care să intervină editorial, sistemul de lucru se descentralizează prin generarea conturilor de autor, prin intermediul cărora fiecare persoană care deţine astfel de drepturi poate să publice când doreşte şi ce doreşte.  
 
În acest sens, există un risc al publicării de conţinut care să nu fie conform cu principiile publicaţiei, dar pentru a contracara o astfel de situaţie, selecţia celor care sunt autori se efectuează pe baza unei evaluări atente a CV-ului sau profilului de autor, precum şi a materialelor care au fost deja publicate. În plus, în caz de nevoie se poate interveni editorial, însă acest lucru nu s-a făcut până în clipa de faţă.  
 
În cazul în care întâmpinaţi dificultăţi de publicare, am rugămintea să nu ezitaţi să îmi scrieţi pentru a remedia situaţia în cauză. Dar pe de altă parte, vă mărturisesc faptul că în mod ferm nu voi mai publica articole prin materiale primite pe e-mail de la cei care au conturi de autor, din raţiuni foarte simple: sunt o singură persoană şi mă ocup de activitatea de administrare şi dezvoltare a publicaţiei, fapt pentru care nu mai am nici timp şi nici energie pentru publicarea de articole.  
 
În plus, pentru a clarifica şi acest aspect, nu am nici un fel de câştig financiar din această activitate, ea fiind dedicată scopului pe care l-am enunţat de promovare a talentului românesc prin intermediul Internet-ului.  
 
Între timp am activat şi un modul de bibliotecă electronică, unde sunt deocamdată câteva materiale de test, însă cât de curând sper să vă pot oferi posibilitatea de fi publicate electronic cărţi sau broşuri. Bineînţeles, nu este cazul să fie publicate integral astfel de materiale, ci doar extrase, anumite capitole şi mai ales datele de contactare a autorului sau editurii prin care se comercializează. Publicarea se va face prin contul de autor, dar acest lucru necesită timp, fapt pentru care voi proceda conform celor enunţate mai sus.  
 
Este posibil ca anumiţi autori să considere că nu merită să investească timp sau atenţie pentru publicaţia „Confluenţe Literare”, să considere că oricum nu este o publicaţie de prima mână. În acest sens, am rugămintea să verificaţi la www.alexa.com situaţia pentru confluente.ro, precum şi pentru alte publicaţii pe care le consideraţi ca fiind de marcă, pentru a vedea situaţia la nivel internaţional şi naţional în legătură cu audienţa.  
 
Conceptul publicării directe este oarecum nou în spaţiul românesc şi se bazează pe un alt sistem de lucru decât cel cu care v-aţi obişnuit, dar reprezintă o manieră mult mai flexibilă într-un context economic în care nu poţi să mai ai câştiguri financiare semnificative din media scrisă, rămânând pur şi simplu pasiunea, chiar dedicarea pentru a scrie sau exprima ceea ce gândeşti, ce doreşti, ce simţi şi ce iubeşti. Practic, ne reunim forţele pentru a demonstra că există sentimente nobile, frumoase şi înălţătoare în spaţiul media românesc, că putem influenţa conştiinţa colectivă a naţiunii către renaştere şi dezvoltare, că putem contracara, cel puţin prin cuvânt şi spirit, tendinţele decadente.  
 
Aceasta este gândirea mea şi într-un fel sau altul sunt sigur că şi dumneavoastră gândiţi la fel, fapt pentru care mi-am luat libertatea să mă exprim astfel. Prin creşterea ratingului publicaţiei „Confluenţe Literare” va creşte implicit audienţa şi a autorilor care publică, fapt pentru care vă lansez invitaţia de „a creşte împreună” cu Internet-ul.  
 
Un element suplimentar a fost introducerea facilităţii de comentarii prin intermediul reţelei sociale Facebook. Am rugămintea de comenta şi da Like-uri pe articolele dumneavoastră, precum şi pe orice alte articole consideraţi. Este bine să vă promovaţi articolele publicate la „Confluenţe Literarei” prin intermediul reţelelor sociale, fapt care se realizează parţial în mod automat prin mai multe conturi pe care le deţin, dar acest lucru nu este suficient. Rating-urile de autor şi întreg site-ul sunt actualizate automat la fiecare oră şi practic se poate urmări activitatea de publicare în timp real, acest lucru fiind disponibil la orice oră din zi sau din noapte.  
 
Vă mărturisesc în modul cel mai sincer că am cugetat adânc asupra scopului publicaţiei „Confluenţe Literare” investind timp şi talent pentru realizare ei, iar concluzia mea este că doar prin construirea de publicaţii flexibile şi care să concentreze creativitatea celor ce scriu cu suflet din spaţiul românesc se poate influenţa în mod pozitiv conştiinţa naţiei noastre având speranţa renaşterii şi înnobilării noţiunii de „a fi român” şi de „a gândi româneşte”.  
 
Chiar dacă nu mai locuiţi în România, imaginea ei vă afectează, chiar dacă aţi părăsit de mult timp ţara, totuşi limba şi cultura ei vă urmează. Suntem o mare familie, chiar dacă încercăm să scăpăm de acest lucru. Trebuie doar să ne unim în jurul unui ideal care să îşi merite numele.  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Confluenţe Literare sau a fi propriul tău editor / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 163, Anul I, 12 iunie 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!