CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Mesaje >  


Autor: Confluenţe Literare         Publicat în: Ediţia nr. 1271 din 24 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

Raport Sintetic de Performanţă pentru Trimestrul II, Anul 2014
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Stimate Autoare şi Stimaţi Autori,  
 
În primul rând doresc să vă felicit pentru activitatea frumoasă şi fructuoasă pe care o depuneţi în calitate de creatori în domeniul scrierii culturale şi artistice. Dedicarea şi pasiunea dumneavoastră reprezintă o performanţă de excepţie în aceste vremuri caracterizate de mediocritate, prost-gust şi oportunism. Prin intermediul articolelor şi poeziilor pe care le publicaţi aduceţi o contribuţie de prim-rang la menţinerea şi dezvoltarea creativităţii literare în spaţiul românesc, fapt ce va deveni tot mai evident în anii care vor urma.  
 
Proiectul „Confluenţe Literare” există numai datorită contribuţiei dumneavoastră prin materiale pline de substanţă şi de calitate, care aduc lumină şi speranţă în rândul cititorilor. Cu siguranţă că acest proces de dezvoltare a publicaţiei va continua cu aceeaşi intensitate şi în următorul interval de timp.  
 
În momentul de faţă, vă pot anunţa cu multă bucurie performanţele de excepţie atinse de către publicaţia noastră. Astfel, dacă veţi accesa link-ul: http://www.alexa.com/siteinfo/confluente.ro, care face trimitere către pagina de evaluare a publicaţiei „Confluenţe Literare” în cadrul clasamentului internaţional al tuturor site-urilor web, veţi observa o poziţionare foarte bună, mai precis: 470.605 la nivel internaţional şi 2.837 la nivel naţional. Este pentru prima dată când rating-ul publicaţiei depăşeşte poziţia de 500.000 îndreptându-se către un nou prag de performanţă. Acesta este rodul contribuţiei dumneavoastră, fapt pentru care vă felicit şi vă adresez cele mai calde simţăminte!  
 
În continuare, acest raport face referinţă la profilul cititorilor publicaţiei „Confluenţe Literare” prin intermediul a trei indicatori: rata de reflexie: 23,5 %, numărul mediu de pagini vizionate per cititor: 8,5 pagini şi timpul mediu de staţionare al cititorilor pe site: 15:38 minute. Aceste rezultate sunt foarte bune şi pot fi comparate cu performanţele altor site-uri româneşti sau internaţionale.  
 
De exemplu, o binecunoscută televiziune din România are un site cu o poziţie foarte fruntaşă: 10.824 la nivel internaţional şi 61 la nivel naţional, dar parametrii ce descriu comportamentul cititorilor au valori nu tocmai performante, mai precis avem rata de reflexie: 41,9 %, numărul mediu de pagini vizionate per cititor: 3,23 pagini şi timpul mediu de staţionare al cititorilor pe site: 4:40 minute.  
 
Rata de reflexie (Bounce Rate)se referă la procentul de cititori care accesează doar o singură pagină şi după aceea părăsesc site-ul, acest lucru fiind determinat pe toată durata intervalului de observare. Valoarea acestui indicator cu cât este mai mică cu atât este mai bună, indicând o atracţie a cititorilor faţă de site. Comportamentul de „reflexie” al cititorului este similar situaţiei când întâlneşti pe cineva pentru prima dată şi nu mai doreşti să ai de-a face cu el a doua oară. O rată de reflexie mare indică un trafic nesigur, fluctuant şi lipsit de interes faţă de site-ul în cauză. Valoarea de 23,5% indică prin diferenţă un procent de 100 - 23,5 = 76,5 % de cititori interesaţi, ceea ce este foarte bine, iar cea de 41,9% doar un procent de 100 – 41,9 = 58,1% de cititori interesaţi din totalul cititorilor, ceea ce indică anumite probleme de fidelitate a audienţei.  
 
Numărul mediu de pagini vizionate per cititor (Daily Pageviews per Visitor)se referă la numărul de pagini pe care un cititor în medie le accesează, acesta fiind rezultatul raportului dintre numărul total de pagini accesate şi numărul total de cititori pe durata intervalului de observare. Valoarea acestui indicator cu cât este mai mare cu atât este mai bună, indicând o atracţie a cititorilor faţă de site. O valoare mică indică o lipsă de interes faţă de conţinut şi este similar situaţiei în care iei o carte, frunzăreşti câteva pagini, după care o pui înapoi în raft. Astfel, 8,5 pagini per cititor ne indică un interes mai mult decât dublu din partea audienţei faţă de 3,23 pagini per cititor.  
 
Timpul mediu zilnic de staţionare al cititorilor (Daily Time on Site)se referă la durata medie a rămânerii pe site a cititorilor fiind rezultatul raportului dintre durata însumată a rămânerii pe site a tuturor cititorilor şi numărul total al cititorilor pe durata intervalului de observare raportată iarăşi la numărul de zile al acestui interval. Valoarea acestui indicator cu cât este mai mare cu atât este mai bună, indicând o atracţie a cititorilor faţă de site. O valoare mică indică o lipsă de interes pentru conţinut similar citirii în grabă a unor coloane scrise într-un ziar, după care acesta este aruncat iar pasagerul merge mai departe. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât mai mult înseamnă că sunt citite cu o atenţie tot mai sporită paginile publicaţiei. Astfel, 15:38 minute indică o seriozitate maximă ce reflectă citirea cu atenţie a conţinutului site-ului, precum şi realizarea de comentarii, în timp ce 4:40 minute reflectă un interes de 3 ori mai redus, fiind inferior timpului mediu de citire atentă a unui articol care aproximativ este de5 minute.  
 
Durata intervalului de observare reprezintă timpul în care s-a realizat această observare, care de regulă este de 3 luni pentru ca valorile să fie semnificative din punct de vedere statistic.  
 
Gradul de indexare Google al paginilorreprezintă un alt parametru important, din păcate vizibil doar administratorilor de site. În cazul publicaţiei „Confluenţe Literare” s-au trimis pentru indexare la Google un număr de 21.494 articole, iar indexarea s-a realizat pentru 20.222 articole, numărul fiind în creştere. Prin urmare, un procent de 94% de pagini au fost cuprinse în indexul internaţional Google. Dar ce înseamnă indexarea? Este ca şi cum ar fi scanate şi trimise toate articolele şi paginile cărţilor ce există la un mare centru de prelucrare a datelor, unde pe baza conţinutului se decide care pagini sunt unice şi prin urmare trec în catalogul general a producţiilor originale la nivel planetar cu referinţa de rigoare a sursei. Indexarea unui articol este unică fiind determinată de către Google pe baza comparaţiei dintre sursele ce furnizează respectivul articol şi alegându-se cea mai de încredere sursă din punctul de vedere al performanţelor web.  
 
Prin urmare, un website cu performanţe superioare (timpi mici de răspuns, organizarea sistematică a informaţiei, notorietate, design bine realizat, producţie originală etc.) va fi preferat indexării faţă de un website ce nu răspunde bine la aceste capitole. În acest sens, soluţia tehnică aleasă pentru publicaţia „Confluenţe Literare” a fost de aşa manieră determinată încât să satisfacă în condiţii cât mai bune aceste cerinţe şi să rezulte o promovare maximă a articolelor publicate. Chiar dacă anumite aspecte au fost lăsate la o parte în design-ul publicaţiei, totuşi, elementele avute în vedere au fost special selectate pentru a se asigura viteză maximă, simplitate, concizie şi o arhitectură informaţională conform standardelor de realizare actuale.  
 
Dar toate aceste lucruri ar fi fost în zadar fără articolele valoroase pe care le-aţi realizat şi fără toţi cititorii fideli ai publicaţiei care prin accesare, comentare şi promovare au propulsat proiectul „Confluenţe Literare” dincolo de ceea ce intenţionasem la data când am început această activitate. De aceea, aduc cele mai calde mulţumiri autorilor, cititorilor şi simpatizanţilor publicaţiei „Confluenţe Literare” din ţară şi de peste hotare. Sunt deosebit de încântat că acest proiect s-a dezvoltat prin colaborarea a sute de autori şi prin atenţia oferită de către mii de cititori.  
 
Cu cele mai alese simţăminte,  
 
Octavian Lupu
Fondator al proiectului „Confluenţe Literare”  
 
Bucureşti
24.06.2014
 
Referinţă Bibliografică:
Raport Sintetic de Performanţă pentru Trimestrul II, Anul 2014 / Confluenţe Literare : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1271, Anul IV, 24 iunie 2014, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Confluenţe Literare : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Confluenţe Literare
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!