CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 1012 din 08 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

CONFERINŢĂ INTERCOMUNITARĂ ROMÂNIA-POLONIA PENTRU DEZVOLTAREA SATULUI BIHOREAN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Suntem managerii unui proiect de colaborare şi parteneriat între ţări ale U.E., reprezentăm Secretariatul Regional al Reţelei Rurale Naţionale a judetului Łódż din Polonia şi vă abordăm deoarece dorim să vizităm judeţul Bihor pentru a perfecta o colaborare de durată”. Mesajul primit de Marius Cotrău, în calitate de preşedinte al Asociaţiei G.A.L. Euro-Crişana care cuprinde majoritatea comunelor din sudul judeţului Bihor, se va materializa joi, 10 octombrie şi vineri, 11 octombrie, în prima Conferinţă intercomunitară România-Polonia privind cooperarea şi implementarea Axei IV LEADER organizată itinerant, prin mai multe comune bihorene.  
 
 
Gazda acestui eveniment european, care reprezintă o premieră pentru judeţul nostru, este Asociaţia Grup de Acţiune Locală Euro-Crişana (G.A.L) în calitate de beneficiară a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) – Axa IV LEADER. Lucrările Conferinţei intercomunitare România – Polonia încep joi, 10 octombrie, de la ora 10:00, la sediul Asociaţiei G.A.L Euro-Crişana, în incinta Căminului Cultural al comunei Tinca.  
 
În deschiderea conferinţei, managerul de proiect Anca Nan (în fotografie) va adresa mesajul de bun venit, va prezenta reprezentanţii instituţiilor publice din România participante la eveniment şi agenda întâlnirii alături de reprezentantul delegaţiei poloneze, preşedintele Secretariatului Regional al Reţelei Rurale Naţionale a judeţului Łódż, care va prezenta experienţa şi viziunea delegaţilor instituţiilor din Polonia. Secretariatului Regional al Reţelei Rurale Naţionale din Polonia conduce şi sprijină politica agrară în judeţul Łódż prin proiecte pentru sprijinirea fermierilor şi prin instruirea agricultorilor polonezi în procedurile pentru absorţia de fonduri europene.  
 
Printre temele de discuţie, agenda întâlnirilor din sudul judeţului Bihor cuprinde: identificarea pârghiilor eficiente folosite în România şi Polonia pentru absorbţia fondurilor europene prin Programul P.N.D.R. 2013; lansarea iniţiativelor de interes local prin implicarea vectorilor locali în dezvoltarea propriilor teritorii din cele două ţări participante la eveniment (Axa IV LEADER); dezbaterea şi analiza principalelor probleme cu care se confruntă grupurile de acţiune locală (G.A.L.) din cele două ţări; armonizarea procedurilor prin implementarea proiectelor inovative şi aplicarea măsurilor de eco-condiţionalitate cu tehnologiile tradiţionale; condiţiile de biosecuritate definite la nivel european şi dificultăţile de aplicare în cadrul sistemelor de producţie şi valorificare cu specificitate locală (abatorizare, lapte crud, carmangerie); utilizarea platformelor IT în depunerea cererilor de plată şi actualizarea on-line; dezvoltarea antreprenoriatului rural la sate, prin instruirea privind facilitarea accesului la finanţare.  
 
Participanţii delegaţiilor României şi Poloniei vor vizita, în comuna Tinca, Bisericuţa de lemn din secolul XVIII, Muzeul de ştiinţe ale naturii, Băile termale Tinca, Ferma familială cu struţi. Prima zi a evenimentului intercomunitar se va încheia cu cină la Restaurant Millenium din Mădăras, unde ansamblurile folclorice din Tulca, Avram Iancu şi Mădăras vor prezenta musafirilor polonezi tradiţiile populare bihorene.  
 
Ziua de vineri continuă agenda conferinţei cu întâlniri de lucru la Primăria comunei Mădăras şi o vizită la Ştrandul cu apă termală; delegaţiile română şi poloneză vor vizita, în comuna Ciumeghiu, Centrul de afaceri realizat prin fonduri transfrontaliere România-Ungaria şi Ferma zootehnică sprijinită prin fonduri europene; vizita în comuna Avram Iancu are ca obiective Pescăria Tămaşda şi una dintre cele mai mari şi moderne Staţii de desecare din Europa; în comuna Batăr se vor vizita trei ferme zootehnice realizate prin fonduri europene şi vatra unei stupine; în comuna Olcea se va vizita o Fermă de pui iar în comuna Cociuba Mare, o fabrică de lapte. Cina ultimei zile a întâlnirii cu delegaţia Secretariatului Regional al Retelei Rurale Nationale a judetului Łódż (Polonia) este pregătită de gazdele bihorene la Cabana agroturistică din Pădurea de la Goronişte.  
Sorin Petrache  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
CONFERINŢĂ INTERCOMUNITARĂ ROMÂNIA-POLONIA PENTRU DEZVOLTAREA SATULUI BIHOREAN / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1012, Anul III, 08 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!