CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 443 din 18 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Concurs naţional de produse finale, ale proiectelor finanţate prin programe comunitare ,,MADE FOR EUROPE”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sâmbătă, 17 martie 2012, începând cu orele 10.00, la sediul ISJ Brăila, a avut loc cea de-a VI-a ediţie, a Concursului Naţional de produse finale, al Proiectelor finanţate prin programe comunitare ,,MADE FOR EUROPE” – 2012, faza judeţeană.  
 
Scopul acestui concurs a fost valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea programelor comunitare, am aflat de la d-na inspector pe proiecte educaţionale, Nicoleta Dincă.  
 
Concursul a constat în prezentarea produselor finale de către elevii fiecărei unităţi şcolare candidată, o prezentare a şcolii pe care o reprezintă şi, de asemenea, un rezumat al proiectului cu care s-au înscris în concurs.  
 
După ce s-au prezentat proiectele înscrise în competiţie, juriul, format din şase membri - cadre didactice care au derulat asemenea proiecte obţinând premii la nivel naţional - şi după un timp de deliberare, desigur, s-au anunţat câştigătorii:  
 
Locul I, cu un punctaj de 19.9 puncte, din 21 maxim, a fost obţinut de Şcoala cu clasele I-VIII Unirea, Structura Valea Cânepii; Locul II, cu un punctaj de 18.5 puncte, a fost obţinut de Şcoala cu Clasele I-VIII Movila Miresii, iar Locul III, cu un punctaj de 17.6 puncte, a revenit Grădiniţei Nr. 2 din Brăila.  
 
Şcoala Valea Cânepii, reprezentată de două eleve talentate, având ca produs final un Atlas al animalelor pe cale de dispariţie, şi care a obţinut primul loc, va participa la faza pe ţară, unde va reprezenta Brăila şi va concura cu produsele finale, realizate în cadrul proiectelor la nivelul întregii ţări.  
 
Dintre criteriile jurizării aş aminti: relevanţa educaţională a produsului proiectului pentru unitatea de învăţământ, transferabilitatea produsului, utilitatea produsului educaţional, dar şi caracterul valorizator al produsului final.  
 
Proiectul Grădiniţei nr. 2 Brăila a fost prezentat de preşcolarii: Maria Munteanu şi Bianca Iosif, al căror produs final a fost un Dicţionar MultiLingual ilustrat, dar şi un colaj de cântece interpretate în mai multe limbi.  
 
Şcoala Movila Miresii, s-a înscris cu proiectul COMENIUS PROJECT 2009-2011, proiect româno-polonez, ale cărui produse finale au fost două colaje culturale, prezentate în concurs, de către eleva, Vîju Ionela Georgiana, din clasa a VI-a, însoţită de cadrul didactic, educator Gabriela Comşa.  
 
Îmbrăcată într-un frumos costum naţional, eleva şcolii movilene a uimit atât juriul, cât şi pe cei prezenţi în sală, când a vorbit despre emoţia şi setea de cunoaştere a elevilor implicaţi în proiectul pe care l-a prezentat. Solemnitatea, emoţia şi patriotismul de care vorbea în discursul său, se regăsea în filmul de prezentare, un film excepţional, care s-a bucurat de aprecierea celor prezenţi. Imaginile filmului, ne-au purtat preţ de câteva minute prin locuri speciale, emblematice pentru cele două ţări partenere, România-Polonia. Am trăit chiar emoţia activităţilor realizate împreună, tradiţiile şi obiceiurile celor două popoare, deoarece imaginile erau grăitoare. Iar acolo, poate, unde cuvintele nu reuşeau să exprime bucuria şi simţămintele elevilor, din prezentarea făcută, am înţeles că, culoarea din momentele dedicate picturii, spiritul din competiţiile sportive, entuziasmul sădirii unui pom de câtre elevii ce nu vorbeau aceeaşi limbă, români şi polonezi, dansul de la şezătoarea românească , muzica specifică plaiurilor româneşti dar şi cuvintele răscolitoare ale baladei Mioriţa, au creat punţi de comunicare între grupurile elevilor implicaţi în proiect.  
 
Dincolo de toată experienţa acumulată de către elevi, se pare că în urma acestor proiecte educaţionale, cel mai important produs final, a fost floarea prieteniei, care a înflorit minunat în sufletele tuturor copiilor, care s-au implicat în activităţile acestor proiecte.  
 
Şi, după ce elevii premiaţi ne-au smuls aplauze, fericiţi că purtau în mâini o diplomă pentru şcoala lor, am citit pe chipurile lor surâsuri de mulţumire, căci, într-o zi frumoasă de primăvară, ei s-au îmbogăţit cu încă o experienţă, pe care, o vor folosi, cu siguranţă în viitor.  
 
Cornelia Vîju  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Concurs naţional de produse finale, ale proiectelor finanţate prin programe comunitare ,,MADE FOR EUROPE” / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 443, Anul II, 18 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!