Confluenţe Literare: FrontPage
CONFLUENŢE LITERARE

CONFLUENŢE LITERARE
ISSN 2359-7593
ISSN-L 2359-7593
BUCUREŞTI, ROMÂNIA


AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Home > Cultural > Modele >  


Autor: Octavian Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 232 din 20 august 2011        Toate Articolele Autorului

Metoda Studiului Biblic Aplicat - Arta Vindecării prin Cuvânt
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am ajuns la finalul expunerii metodei studiului biblic aplicat și cred că am reușit, sub o formă sau alta, să vă captez atenția. Cum orice final reprezintă ocazia pentru un nou început, vă recomand o relatare asupra modului în care am devenit creștin ca o exemplificare concretă a unei vindecări prin intermediul Bibliei, căreia i-am dat titlul: „Drumul de la întuneric la lumină. Această experiență se constituie ca o punte către o nouă carte ce va fi dedicată vindecării prin evocarea experiențelor vieții, care va continua ideea planului de vindecare deplină prin metoda studiului biblic aplicat. De asemenea, menționez și un caz pe care pe care îl găsesc util ca titlu de exemplu, legat de vindecarea de necredință, pe care l-am numit: „Atitudinea pozitivă creează punți de comunicare.  
 
Această prezentare va fi urmată de una dedicată tratării particularizate a diferitelor probleme spirituale cu care ne confruntăm, fapt pentru care vă invit să urmăriți în continuare apariția și publicarea lor. Nu în ultimul rând, vă îndemn să aplicați și să exersați metodele pe care le-am expus în cuprinsul lucrării, pentru a putea gusta din vindecarea spirituală pe care ne-o oferă Domnul nostru Iisus Hristos prin intermediul Cuvântului Său. De aceea, de fiecare dată când voi avea ocazia, voi insista asupra necesității de a avansa etapă cu etapă în dobândirea vindecării prin Cuvântul lui Dumnezeu. Practic, nu există o altă cale de a ieși din labirintul vieții de pe pământ, la al cărui capăt este distrugerea, dacă nu ajungi la ieșirea oferită de Dumnezeu. Vindecarea deplină presupune eliminarea păcatului și anihilarea răului din istoria umanității.  
 
(Fragment din cartea: „Vindecare prin Cuvânt”)  
 
De fapt, conceptul vindecării este mult mai larg decât ne-am putea închipui, fiindcă include refacerea Edenului așa cum a fost creat de Dumnezeu ca un spațiu sfânt pentru omul creat după chipul Său. Vindecare deplină reface chipului divin în noi, inclusiv natura fizică a trupurilor noastre, cu extindere simultană asupra însănătoșirii mediului înconjurător al lumii în care trăim, mai precis, prin restaurarea naturii, poluată și distrusă de iresponsabilitatea omului în gestionarea planetei Pământ.  
 
În rezumat, vindecarea deplină se realizează prin intermediul „nașterii din nou”, lucru menționat cu insistență în Evanghelii. Aceasta se extinde ulterior asupra redobândirii sănătății complete a corpului uman. Iar ulterior, prin influența dobândită asupra minții și corpului uman, vindecarea se extinde asupra mediului natural al planetei Pământ.  
 
Mergând mai departe în înțelegerea acestui concept, termenii „salvare” și „vindecare” ne trimit către realitatea renașterii noastre și a lumii în care trăim, făcându-se referință din unghiuri diferite. A fi vindecat, înseamnă de fapt să fii salvat. Iar a fi salvat înseamnă să fii vindecat de păcat și de toate consecințele acestuia: neputință, boală și moarte.  
 
Păcatul, sau neascultarea de Dumnezeu, a afectat întregul pământ, având o putere de distrugere formidabilă, consecințele fiind gustate pe deplin de fiecare generație de oameni ce a trăit de-a lungul secolelor. Prin urmare, vindecarea de păcat presupune eliberarea de sub puterea acestuia, ca rezultat al acțiunii autorității superioare a Duhului Sfânt. De aceea, vindecarea prin Cuvânt reprezintă rezultatul acțiunii creatoare și regeneratoare a Duhului Sfânt, care materializează conținutul acestui Cuvânt, adică îl transpune în realitate, similar cu cel pe care-l vedem menționat în cartea Genezei, unde citim că „Domnul a zis” și „așa a fost”. Puterea Duhului Sfânt este de așa manieră încât fiecare Cuvânt al lui Dumnezeu, așa cum citim din Biblie, devine o realitate obiectivă pe care ne putem baza, fapt pentru care avem o siguranță deplină în mijlocul nesiguranței acestei lumi.  
 
Dacă ne apropiem de Cuvântul lui Dumnezeu, avem asigurarea că El va acționa vindecător asupra noastră. Pe măsură ce vom studia Biblia, Duhul Sfânt va începe să se manifeste asupra vieților noastre în chip tainic la început, dar tot mai clar ulterior. Astfel, vindecarea va începe să se producă progresiv în mintea și trupul nostru. Ulterior, ea se extinde la fiecare nivel al ființei noastre, făcând să se închidă rănile cauzate de păcat și redând aspectul original al ființei noastre în acea formă curată, așa cum a fost creată de Dumnezeu.  
 
O astfel de lucrare este la început invizibilă, dar efectele devin tot mai vizibile, pe măsură ce „scufundăm” gândurile noastre în „cugetarea lui Dumnezeu” redată în Biblie, până când cele două, gândirea noastră și cea a lui Dumnezeu, se împletesc într-o țesătură indestructibilă. Prin urmare, a studia din Biblie, înseamnă să gândești împreună cu Dumnezeu și a te ruga presupune să exprimăm această cugetare prin vorbire și acțiune în locul în care ne aflăm. Astfel, vom ajunge să trăim împreună cu Dumnezeu, lucru menționat în epistolele apostolului Pavel sub numele de „taina evlaviei”.  
 
Toate cele menționate mai sus nu sunt altceva decât manifestarea unei vindecări depline, care aduce pace, bucurie, speranță pe pământ în mijlocul haosului, păcatului și neascultării din această lume. Așadar, vindecarea prin Cuvânt trebuie să devină scopul vieții noastre deoarece numai astfel vom ajunge să „trăim împreună cu Dumnezeu” și să devenim sfinți fără pată. Nimic nu se poate mai mult și nimic nu trebuie să fie mai puțin în atingerea standardului pus înaintea noastră de Dumnezeu.  
 
Octavian Lupu  
București  
28 aprilie 2016  
(republicare)  
Referinţă Bibliografică:
Metoda Studiului Biblic Aplicat - Arta Vindecării prin Cuvânt / Octavian Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 232, Anul I, 20 august 2011, Bucureşti, România.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Octavian Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Octavian Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!