CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Tatiana Scurtu Munteanu         Publicat în: Ediţia nr. 254 din 11 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Comunitatea cicliştilor de la Bruxelles ia atitudine
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

În timp ce în România piste pentru biciclete nu există sau sunt impracticabile, în Belgia se ia atitudine pentru apărarea drepturilor celor care folosesc acest mijloc de transport ca pe unul de relaxare sau renunţând la maşină în folosul mişcării.  

Atenţie automobiliştilor indisciplinaţi, pentru că sunteţi filmaţi sau cel puţin fotografiaţi!  

Echipei site-ului mybikelane nu-i scapă nimic, nici după câteva luni bune. Ei listează fiecare infracţiune, cu suport foto, conform articolului 24 din codul rutier, şi anume interdicţia de a opri sau a parca pe pistele de bicicletă.
Ideea aparţine Statelor Unite şi a avut un real succes în întreaga lume precum şi la Bruxelles, unde, până acum au fost deja raportate peste 120 de încălcări. Poşta, poliţia sau transportul în comun, nimeni nu scapă de ochiul vigilent al „detectivilor” care vor juca acest „joc” până la sfârşitul anului. Plăcuţele de înmatriculare ale autovehiculelor prinse în flagrant sunt şi ele bineînţeles publicate pe site.  


Şoferii din Bruxelles se întreabă:  

Nu cumva comunitatea cicliştilor din Bruxelles a mers un pic prea departe prin publicarea unui clasament cu cei mai indisciplinaţi conducători auto, „campionul” fiind deja un triplu nominalizat? Sunt încalcate prin această acţiune drepturile la viaţa privată? Oare înşişi cicliştii nu greşesc de atâtea ori în trafic prin neatenţie şi imprudenţă? Acestea sunt întrebările pe care şi le pun mulţi dintre conducătorii auto deranjaţi de supravegherea rutieră.  

Până una-alta, atât cicliştii din Belgia cât şi (mai ales) cei din România aşteaptă reacţia autorităţilor, în speranţa unor piste mai bune şi a unor condiţii optime pentru acest mijloc de transport, îşi doresc să fie respectaţi ca orice alt participant în trafic şi sancţionaţi de asemenea atunci când este cazul.  

Le dorim mult succes şi vreme senină!
 

Referinţă Bibliografică:
Comunitatea cicliştilor de la Bruxelles ia atitudine / Tatiana Scurtu Munteanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 254, Anul I, 11 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Tatiana Scurtu Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tatiana Scurtu Munteanu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!