CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Pompiliu Comsa         Publicat în: Ediţia nr. 289 din 16 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

comunicat Liga Internationala a Romanilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
LIGA INTERNAŢIONALĂ A ROMÂNILOR 
  
COMUNICAT DE PRESĂ 
  
''Nu ne putem aştepta ca vreun sistem omenesc să fie perfect'', a subliniat în 1991 Curtea Britanică de Apel. Un aparat judiciar nu poate fi mai drept şi mai demn de încredere decât oamenii care îl creează şi îl administrează. Oamenii sunt perdispuşi la greşeli, necinste şi prejudecăţi. Aşadar, nu ar trebui să ne surprindă faptul că aparatele judiciare omeneşti au aceleaşi lipsuri. Mai observaţi afirmaţiile care urmează. Potrivit judecătorului Rolf Bender din Germania, în 95 la sută din totalul proceselor penale, declaraţiile martorilor sunt luate drept probe. Dar sunt întotdeauna demni de încredere martorii care apar în faţa Curţii? Judecătorul Bender nu crede lucrul acesta. El estimează că jumătate dintre martorii care apar în faţa Curţii spun neadevăruri. Bernd Schunemann, profesor titular la catedra de drept penal de la Universitatea din Munchen, a făcut o remarcă asemănătoare. Într-un interviu acordat ziarului Die Zeit, Schunemann a confirmat că declaraţiile martorilor, deşi nedemne de încredere, constituie principalele probe: ''Aş spune că motivul tipic al erorilor de judecată este faptul că judecătorul dă crezare declaraţiilor nedemne de încredere ale martorilor''.  
  
Martorii acuzării sunt supuşi greşelilor, la fel ca poliţia sau executorii judecătoreşti. Îndeosebi după săvârşirea unei infracţiuni care provoacă un scandal public, asupra poliţiei se exercită presiuni pentru a aresta pe cineva. În asemenea împrejurări, poliţiştii cad pradă tentaţiei de a fabrica probe sau de a forţa un suspect să-şi recunoască vina. Când au fost eliberaţi cei şase bărbaţi care fuseseră condamnaţi pentru bombele care au explodat în Birmingham, ziarul independent The Independent conţinea următorul titlu: ''Condamnarea a şase persoane acuzate de o poliţie coruptă''. Iată ce se spunea şi în ziarul The Times: ''Poliţia a minţit, a complotat şi a indus în eroare''. 
  
În unele cazuri, din cauza prejudecăţilor, poliţia şi publicul pot suspecta unele persoane de o anumită rasă, religie sau naţionalitate. Aşa cum observa U.S.News& World Report, rezolvarea unei infracţiuni poate degenera atunci într-o ''chestiune de rasism în loc de raţiune''. Odată ce un caz ajunge la tribunal, hotărârile pot fi influenţate nu numai de ceea ce spun martorii, ci şi de constatările tehnico-ştiinţifice. În domeniul tot mai complicat al medicinei legale, judecătorului sau juraţilor li se poate cere să stabilească vinovăţia sau nevinovăţia pe baza datelor balistice sau a amprentelor digitale, a scrisului de mână, a grupei sangvine, a culorii părului, a materialelor textile sau a probelor ADN. Un avocat a remarcat că tribunalele sunt luate cu asalt de o ''armată de specialişti care descriu procedee de o complexitate uimitoare''. În plus, revista Natuire remarca faptul că nu toţi specialiştii sunt de acord în ce priveştre interpretarea constatărilor medico-legale. ''Pot exista adevărate neînţelegeri între legişti''. Din nefericire, ''din cauza unor constatări medico-legale greşite s-au dat multe condamnări greşite''. Indiferent unde trăim, toate aparatele judiciare actuale oglindesc lipsurile umane. Prin urmare, în cine ne putem încrede că îi vor ocroti pe nevinovaţi? Putem spera că vom beneficia vreodată de o justiţie adevărată? Şi ce speranţe există pentru victimile erorilor judiciare?  
  
De ce am făcut acest lung preambul anti- aparat judiciar? Pentru că ne aflăm în faţa unei justiţii complice cu infractorii, care, văzând că au pierdut, ne caută pentru a ne tortura psihic. Asta după ce au vrut, şi au obţinut în parte, voturile celor 13 milioane de români din diaspora pentru stăpânii lor. Dar urmează un nou an electoral şi trebuie să ştim încă de pe acum cine e cu noi şi cine împotrivă. Sau cum putem să le schimbăm opţiunile celor din categoria a doua. 
  
Liga Internaţională a Românilor, organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în ianuarie 1990 şi condusă de profesorul Vlăduţ NISIPEANU, românul care l-a înfruntat pe Ceauşescu şi a fost apoi condamnat la moarte, cel care, în urma loviturii de stat pregătită, trebuia să-i ia chiar locul dictatorului la cârma statului, pare, de aceea, un adversar necuminţit. Mai ales că după revoluţie a fost principala tribună a milioanelor de români din Diaspora, a organizat sute de manifestări pentru comunităţile noastre, dar şi pentru românii din ţară, într-un cuvânt este o voce distinctă în marele cor al presupuşilor naţionalişti. LIR apără valorile constituţionale româneşti, prevăzute în Constituţia României, monitorizează apariţia unor informaţii şi referinţe publice care denaturează adevărul cu privire la aceste valori româneşti. Politicienii însă, prin aparatul lor preferat, justiţia, nu au în vedere sau ignoră voit însă că de la o vreme am devenit ţinta unor strategii, a unor activităţi şi acţiuni bine concertate care urmăresc să submineze interesele româneşti la toate nivelurile existenţei noastre, inclusiv pe planul fizic, biologic. Este inacceptabil să existe instituţii preocupate de subminarea noastră, chiar din interior. Strategiile anti-româneşti sunt foarte preocupate să-i împiedice pe români să se solidarizeze între ei, să se organizeze în structuri capabile, cum este LIR, să dea o replică eficientă la multiplele forme şi modalităţi în care se manifestă anti-românismul instituţionalizat. Răul pe care românii şi-l fac unii altora şi, implicit, Ţării este mult mai mare decât răul pe care ni-l fac ceilalţi, străinii răuvoitori. Pe noi ne cercetează toţi dacă aordăm minorităţilor din România toate drepturile, dar nimeni nu ne permite să cerem aceleaşi drepturi pentru românii care trăiesc în ţările din jur. Suntem mereu victimile unui tratament cu două feţe: dur pentru noi, îngăduitor cu alţii. Plus că Programul de deromânizare a României continuă în paralel. Poate de aceea dintre copii din Europa bolnavi de SIDA, mai mult de jumătate trăiesc în România. Situaţia economică îi obligă pe mulţi tineri să plece din ţară. În lumea democratică funcţionează o sumedenie de tehnici subtile prin care eletoratul este împiedicat să priceapă ce e rău şi ce e bine, e împiedicat să-şi dea seama cine voieşte cu adevărat binele Ţării şi cine nu. Suntem însă prefect conştienţi de disproporţia teribilă de forţe. Una peste alta, suntem poporul din Europa cu cei mai mulţi conaţionali care trăiesc în afara graniţelor de stat. De aici rezidă rolul Ligii Internaţionale a Românilor, importanţa acesteia. 
  
După 14 ani de procese interminabile pe la diferite instanţe în anul de jure 2011 ne-am trezit având calitate de debitoare într-un dosar de executare silită prin evacuare din sediul pe care-l avem în Bulevardul Aviatorilor nr.5, sector 1 Bucureşti. O somaţie rătăcită prin curte şi nu înmânată cum se cuvine adrisantului, mai ales că Sentinţa civilă pronunţată în această cauză nu a rămas definitivă şi irevocabilă, ne-a arătat cum o hotărâre judecătorească poate avea la bază numai acte false. Dar ar trebui, pe scurt, lămurite lucrurile pentru opinia publică. Executarea este cerută de o persoană fără calitate de proprietar. Certificatul de moştenitor, pe baza căruia a obţinut fraudulos titlul judecătoresc de proprietate, a fost anulat irevocabil de instanţă întrucât era un fals. Ba chiar titlul fraudulos s-a desfiinţat. Plus faptul că există pe rol mai multe dosare penale în care presupusul moştenitor, împreună cu alte persoane, este urmărit penal pentru falsurile şi înşelăciunile comise în legătură cu actele privind acelaşi imobil din Bulevardul Aviatorilor nr.5. Toate instanţele i-au respins omului care vrea prin executor judecătoresc să ne elimine astăzi din sediu cererea de intervenţie, precum şi acţiunile de revendicare întrucât nu a putut dovedi calitatea sa de proprietar. Din acest motiv actele de executare silită întocmite în dosarul de executare imobiliară sunt lovite de nulitate absolută, fiind întocmite cu încălcarea dispoziţiilor imperative ale legii. 
  
Este un caz clar de abuz de drept. Înscrisurile sale nu mai produc niciun efect juridic. Plus că instanţa de apel trebuia să menţină suspendată cauza până la data la care însăşi cererea de revizuire urma să fie soluţionată. Pentru că nu a procedat în consecinţă, a rezultat o hotărâre nelegală şi profund netemeinică. Titlul a fost anulat ca urmare a revizuirii. Ni se cere să plecăm din sediul nostru în 5 zile, dar nu s-a soluţionat contestaţia la executare. Sau doar se încearcă presiunea psihică asupra conducătorului nostru, profesorul Vlăduţ NISIPEANU şi atragerea Ligii Internaţionale a Românilor în marele cor al celor care vor vota prin corespondenţă la viitoarele alegeri. Dumneavoastră veţi analiza şi concluziona. 
  
Corupţia a ajuns cel mai grav flagel ce atentează la fibra poporului român şi de aceea trebuie activate toate forţele progresiste şi responsabile să întronăm respectul faţă de lege şi să se treacă urgent la modernizarea instituţiilor statului de drept. Nimic nu îi enervează mai tare pe cei care îţi vor răul decât să te vadă fericit. 
  
Dumnezeu să binecuvânteze Poporul Român şi Europa! 
  
LIGA INTERNAŢIONALĂ A ROMÂNILOR 
  
Preşedinte, 
  
prof. Vlăduţ NISIPEANU 
  
15 octombrie 2011 
  
Contact 0741187540  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
comunicat Liga Internationala a Romanilor / Pompiliu Comsa : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 289, Anul I, 16 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Pompiliu Comsa : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Pompiliu Comsa
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!