CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  COMUNICAT din partea CASEI DE CULTURĂ MUNICIPALĂ CLUJ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CASA DE CULTURĂ 
  
- a municipiului Cluj-Napoca - 
  
C.U.I. 4847513 Piaţa Lucian Blaga nr.1-3, et.3, tel. 0040-264-595322; fax: 0040-264-595309  
  
e-mail: cmc_up@yahoo.com, www.casadeculturacluj.ro 
  
COMUNICAT 
  
În perioada 24-25 octombrie a.c., la Arad va avea loc cea de-a doua ediţie a Colocviului Internaţional cu tema: „Europa: centru şi margine. Cooperare culturală transfrontalieră”. Evenimentul este organizat în parteneriat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Primăria municipiului Arad şi revista Studii de Ştiinţă şi Cultură. Coordonatorul proiectului este prof. univ. dr. Vasile MAN. 
  
La el participă: profesori universitari, oameni de cultură, scriitori, redactori de reviste culturale, critici literari din România, Ungaria, Serbia, Franţa, Italia, Germania, Republica Moldova şi SUA. Manifestarea cuprinde o sesiune internaţională de comunicări pe tema: „Culturi romanice – cultură românească”, o dezbatere literară (masă rotundă): „Traduceri şi Traductologie: Situaţia traducerii literaturii române în limbi de circulaţie internaţională”, prezentarea revistei Studii de Ştiinţă şi Cultură, expoziţie de cărţi şi reviste, organizată de editura Universităţii „Vasile Goldiş”, prezentarea unor creaţii literare în lectura autorilor participanţi, precum şi o vizită la Muzeul memorial „Vasile Goldiş” şi la Centrul de Cercetare Ştiinţifică a Literaturii Argheziene. 
  
În calitate de profesor onorific al Universităţii Districtului Columbia, Whashington D.C., şi de redactor şef al revistei Cetatea Culturală, la acest eveniment cultural – ştiinţific şi internaţional, participă şi dr. Dan BRUDAŞCU, manager (director general) al Casei de cultură a municipiului Cluj-Napoca. El va susţine comunicarea cu tema: „DOMOKOS Samuel – o punte între culturi”, consacrată cărturarului şi dascălului maghiar, născut la Ciugudul de Jos, jud. Alba, cadru didactic şi şef al Catedrei de Limbă şi Cultură Românească a Universităţii „Eotvös Loránd” din Budapesta, la împlinirea a 100 de ani de la naşterea sa. 
  
În cadrul mesei rotunde privind traducerea literaturii române în limbi de circulaţie internaţională, Dan BRIUDAŞCU va prezenta antologiile de poezie românească traduse şi publicate de el (şi de alţi autori) în limba engleză şi în coreeană, precum şi propria sa activitate de traducător din literatura universală (cu cca. 900 de scriitori şi poeţi din întreaga lume, traduşi şi publicaţi de el până acum). Nu în ultimul rând, omul de cultură clujean va prezenta şi revista Cetatea Culturală, cu apariţie lunară, în varianta on-line pentru moment. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
COMUNICAT din partea CASEI DE CULTURĂ MUNICIPALĂ CLUJ / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1026, Anul III, 22 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!