CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Recomanda >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 412 din 16 februarie 2012        Toate Articolele Autorului

Colecţia MAGIC - a Editurii Armonii Culturale - vă semnalează o nouă apariţie editorială: MARICICA STROIA -
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din colecţia MAGIC a Editurii Armonii Culturale, vă semnalăm o nouă apariţie editorială: MARICICA STROIA - "PASTEL DE BORANGIC" (versuri). „Maricica Stroia, dedicată trup şi suflet copiilor proprii şi, prin profesiune, tuturor copiilor, şi-a manifestat dragostea maternă pentru cei micuţi şi în acest chip, adică dăruindu-le fărâme din sufletul său cald, ca nişte fluturaşi de zăpadă, alături de surprizele de sub brăduleţ, în Sărbătorile de iarnă, devenite adevărate feerii, atât ale naturii, cât şi ale bucuriei fireşti datorate Naşterii Sfinte a Pruncuşorului Iisus. 
  
Însuşi titlul volumului de versuri dedicate iernii este o invitaţie, o chemare la sfinţenia cu care bunicii noştri aşteptau Sărbătorile, iar icoana bunicii este înveşmântată totdeauna în văluri de borangic, cu fir subţire de mătase sau în fuioare de lână răsucite din fus, viitoarele hăinuţe, ciorăpei şi căciuliţe pentru nepoţei. Meritorie este încercarea autoarei de a oferi copilaşilor, în Prag de Naştere Sfântă, asemenea giuvaeruri lirice! Totul e feerie aici, de la portretul Doamnei Iarna: “Alb anotimp”: Iarna, mare ştrengăriţă,/ A ieşit azi la portiţă/ Cu unelte speciale/ A pictat totul, în cale.// A-nceput c-o tuşă fină/ Pentru raza de lumină,/ Apoi una şi mai groasă,/ Pe la fiecare casă.// Cumpăna de la fântână/ De ninsoare-i acum plină,/ Pomii goi şi îngheţaţi/ Tot în alb sunt îmbrăcaţi.// Chiar şi biata pisicuţă/ Are-o pată pe lăbuţă,/ Nici căţelul n-a scăpat,/ Tot cu alb e colorat.// Iar aleea e pavată/ Cu un covoraş de vată./ Ce culoare-a folosit,/ Mai rămâne de ghicit!”  
  
Personificări, sintagme rare, hiperbole, epitete, comparaţii, întreg arsenalul figurilor de stil stă la dispoziţia autoarei pentru a zugrăvi cât mai fidel portretul Iernii şi al naturii înveşmântate în alb. Spiritul ludic este la el acasă, dacă ne gândim la jocurile hibernale, la schiuri, bob, săniuţe, bulgăreală cu zăpadă, Omul de Zăpadă, personaj nelipsit din orice carte care se respectă.  
  
Versuri frumoase, accesibile, din care copilul poate învăţa multe despre natură, despre viaţa de zi cu zi şi despre tradiţiile strămoşeşti pe care e bine să le cultivăm. Versuri care pot sta la loc de onoare într-un manual de lecturi suplimentare pentru copiii de grădiniţă şi pentru şcolarii mici, dar, receptate cu nostalgie de orice iubitor de literatură, de jocuri copilăreşti, de iarnă, de viaţă şi de sărbători tradiţionale.” CEZARINA ADAMESCU - Agero Stuttgart - Germania 
  
„Versurile poetei Maricica Stroia sunt o revelaţie pentru mine. Poeziile sale însumează o poveste superbă despre anotimpul iernii. Scrise în strofe cu rimă, ele sunt adresate copiilor de gradiniţă şi şcoală primară. Poeziile sunt felicitări ilustrate stil tablou, de cea mai bună calitate. Anotimpul hibernal este văzut prin ochii copilăriei, cu bucuria anticipării zăpezii (Roi de fluturi, Alb anotimp, Alb), a sosirii lui Moş Crăciun (Vis de iarnă), a colindelor tradiţionale (Ca odinioară...), cu emoţia pregătirii căminului pentru Sfântul Crăciun (Povestea Iernii). 
  
Versurile acestea sunt şi o carte subtilă de învăţătură. Învaţă elevul să numere (Ştiti voi?), să deosebească nuanţele culorilor (Decor de iarnă), să deprindă bunele maniere şi să respecte tradiţiile (Ca odinioară...). Versurile talentatei poete Maricica Stroia îmi amintesc de pastelurile luminoase ale lui Vasile Alecsandri. Aştept cu nerăbdare să citesc şi alte scrieri ale poetei adjudene! ” MARIANA ZAVATI GARDNER (Royal Society of literature, UK) 
  
PORTOFOLIU EDITORIAL ARMONII CULTURALE 
  
Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele):  
  
COLECŢIA ERUDIT (carte şcolară, ştiinţifică şi enciclopedică): 
  
1.Adina Voica Sorohan – Textul liric: abordare transdisciplinară (nivel liceal); 
  
COLECŢIA LIRIK (poezie): 
  
1.Andreea – Maria Dănilă, Femeia de zăpadă; 
  
2.Ionel Marin – Picături de timp; 
  
3.Speranţa Miron – Glezna Timpului; 
  
4.Capricii Efemere – antologie de poezie Cleopatra (Casa Gândului); 
  
5.Emil Druncea – Insula de Cuvinte; 
  
6.Gheorghe A. Stroia – Metamorfice stări/ Metamorphical states; 
  
7.Veronica Oşorheian - Anotimp cernut (poezii); 
  
8. Victor Burde – Descântec de rouă (poeme); 
  
9. Felicia Feldiorean (Munster, Germania) – Petale de suflet (versuri; 
  
10. Dorina Şişu (Dublin, Irlanda) – Intuiţia rătăcirii mele (versuri; 
  
11. Liviu Ofileanu – Cinderella & alte marşuri funebre (versuri; 
  
12. Georgeta Minodora Resteman – Descătuşări: Fărâme de azimă (versuri vechi şi noi). 
  
COLECŢIA EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman): 
  
1.Aga Lucia Selenity – Domnişoara Kitty (poveste); 
  
2.Ion Lazăr da Coza – Apusul îngerilor (povestiri); 
  
3.Elena Toma – Noaptea nu va mai fi acolo (jurnal autobiografic); 
  
5.George Peagu – Cu capra prin bucureşti (proză umoristică) 
  
COLECŢIA EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară): 
  
1.Gheorghe A. Stroia – Dincolo de vitralii (aprecieri critice) 
  
COLECŢIA FANTASY (Proză SF) 
  
1. Petru I. Szabo – Misiune printre stele (nuvelă SF); 
  
COLECŢIA MAGIC(învăţământ preşcolar): 
  
1.Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... (caiete speciale pentru preşcolari) – domeniile: limbă şi comunicare, ştiinţă (activităţi matematice şi cunoaşterea mediului), pentru nivelul I (3-5 ani) şi nivelul II (5-7 ani) – seturi a câte 3 caiete; 
  
2.Maricica Stroia - Să exersăm cu Roco şi Creionul fermecat - Caiet de exerciţii grafice şi scriere, pentru preşcolari 
  
3.Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... ANOTIMPURILOR (carte de colorat interactivă), ... FORMELOR GEOMETRICE (carte de colorat), ... FRUCTELOR ŞI LEGUMELOR (carte de colorat). 
  
4. Gina Cobileac – Sănătoşi de vrem să fim ... (educaţie pentru sănătate); 
  
5. Gina Cobileac – În Ţara Cifrelor (opţional activităţi matematice); 
  
COLECŢIA SATHYR(carte umoristică): 
  
1. Mariana Dobrin, Aga Lucia Selenity, Constantin Goga - Epigolane Imnlunate (epigrame) 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627 sau 0733-636.116, e-mail: editura@armoniiculturale.ro, web: www.armoniiculturale.ro 
  
ARMONII CULTURALE – ÎNCĂ UN VIS ÎMPLINIT! 
  
În curând la Editura Armonii Culturale ... Angela Burtea (Brăila), Cristian Petru Bălan (SUA), George Nicole Podişor (Argeş), Daniela Voicu (Elveţia), Năstase Marin (Galaţi), Vasile Sevastre Ghican (Tecuci) şi multe alte noi apariţii editoriale! 
  
Gheorghe A. Stroia 
  
Editor 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Colecţia MAGIC - a Editurii Armonii Culturale - vă semnalează o nouă apariţie editorială: MARICICA STROIA - PASTEL DE BORANGIC (versuri) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 412, Anul II, 16 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!