CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Recomanda >  Colecţia LIRIK - a editurii Armonii Culturale - anunţă o nouă apariţie editorială: VERONICA OŞORHEIAN -
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Din colecţia LIRIK a Editurii Armonii Culturale, vă semnalăm o nouă apariţie editorială: VERONICA OŞORHEIAN - "ANOTIMP CERNUT"(poezie). „Cosmosul, Dumnezeirea se reflectă în sat, satul se reflectă în poezia Veronicăi Oşorheian, iar razele reîmprăştiate ajung din opera sa la noi, în mod special, la satul din care s-a pornit... Este o problemă de reflexie, de trecere a lor prin medii de reflexie şi refracţie cu plămădiri, sau consistenţe-densităţi diferite, de întoarcere şi, desigur, de receptare contemporană a fasciculelor de lumină... Mai este şi o altă problemă, cea denotată de titlul volumului, Anotimp cernut, respectiv cea a modului de plămădire a poemelor, a cernerii şi transpunerii într-o creaţie originală a temelor şi motivelor străvechi, dar travaliul ritualic al poetului, lăsat să se manifeste doar prin poeme şi „neteoretizat” sub aspect poetic încă, nu constituie subiectul nostru predilect, de data aceasta... Revenind la prima perspectivă decupată, considerăm că e inspirată ideea (metafora) de a-i asemui poemele cu snopii de stele - cum a făcut şi domnul Ion Buzaşi - pentru că ele împrăştie raze, care uneori nu mai ştii de unde ne parvin şi spre ce se revarsă lumina lor - fiind evident că nici lumina nu se împrăştie haotic, ci după un plan de mare exactitate, din alt registru... Te întrebi de unde provine ea, reflectată sau refractată, deşi sorgintea ei nu poate fi decât divină, de la creaţia Veronicăi Oşorheian sau de la valorile străbune, eternizate, condensate în lumea satului, transpuse fără deformări de substanţă, în poemele sale...  
  
Unii le pot percepe, alţii, probabil, ba...” (Cercetător ştiinţific dr Gabriela Mircea). 
  
Despre... 
  
Editura Armonii Culturale a fost fondată la Adjud, la 15 iunie 2011 (la 122 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului), cu scopul de a promova cultura scrisă valoroasă şi originală, de a răspândi în lume veşti despre genialitatea românilor de pretutindeni. Născută dintr-o necesitate, editura Armonii Culturale îşi propune să editeze cărţi, de o calitate excepţională (prin conţinut şi prezentare grafică) şi la preţuri fără concurenţă. Procesul de editare calitativ-superior, interactiv, desfăşurat în lumina respectului cuvenit autorilor acceptaţi spre publicare, are ca rezultat un produs finit: CARTEA, ce întruneşte toate calităţile dorite de autor , un produs finit atent supravegheat de editorii noştri. O realizare Armonii Culturale, care va face cinste - cu certitudine - tuturor! 
  
Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele):  
  
1. ERUDIT (carte şcolară, ştiinţifică şi enciclopedică): 
  
-Adina Voica Sorohan – Textul liric: abordare transdisciplinară (nivel liceal); 
  
2.LIRIK (poezie): 
  
-Andreea – Maria Dănilă, Femeia de zăpadă; 
  
-Ionel Marin – Picături de timp; 
  
-Speranţa Miron – Glezna Timpului; 
  
-Capricii Efemere – antologie de poezie Cleopatra (Casa Gândului); 
  
-Emil Druncea – Insula de Cuvinte; 
  
-Gheorghe A. Stroia – Metamorfice stări/ Metamorphical states 
  
3.EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman): 
  
-Aga Lucia Selenity – Domnişoara Kitty (poveste); 
  
-Ion Lazăr da Coza – Apusul îngerilor (povestiri); 
  
-Elena Toma – Noaptea nu va mai fi acolo (jurnal autobiografic). 
  
4.EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară): 
  
-Gheorghe A. Stroia – Dincolo de vitralii (aprecieri critice) 
  
5.MAGIC(caiete şcolare):  
  
-Maricica Stroia - Roco şi Creionul fermecat în lumea ... (caiete speciale pentru preşcolari) – domeniile: limbă şi comunicare, ştiinţă (activităţi matematice şi cunoaşterea mediului), om şi societate, pentru nivelul I (3-5 ani) şi nivelul II (5-7 ani) – seturi a câte 4 caiete; 
  
-Maricica Stroia - Să exersăm cu Roco şi Creionul fermecat - Caiet de exerciţii grafice şi scriere, pentru preşcolari 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: 
  
Editura ARMONII CULTURALE 
  
Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627 sau 0733-636.116, e-mail: editura@armoniiculturale.ro, web: www.armoniiculturale.ro 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Colecţia LIRIK - a editurii Armonii Culturale - anunţă o nouă apariţie editorială: VERONICA OŞORHEIAN - ANOTIMP CERNUT (poezie) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 261, Anul I, 18 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!