CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Gheorghe Stroia         Publicat în: Ediţia nr. 220 din 08 august 2011        Toate Articolele Autorului

Colecţia LIRIK, a Editurii ARMONII CULTURALE, anunţă o nouă apariţie editorială: PICĂTURI DE TIMP (poeme) a poetului focşănean IONEL MARIN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Colecţia LIRIK, a editurii Armonii Culturale, anunţă o nouă apariţie editorială: IONEL MARIN - "PICĂTURI DE TIMP"(poeme şi eseuri). Volumul poetului focşănean, un mozaic liric, de întindere relativ redusă, dar cu o mare densitate de sensuri şi simboluri, descrie stări elegiace, armonii, doruri, împletite într-o silenţioasă şi profundă rugăciune. Ca de fiecare dată, în volumele sale de poezie, apar ca omniprezente: Lumina Divinului, Sacrul şi Profanul, Celestul şi Teluricul, componente esenţiale ale unei extraordinare poveşti de viaţă. 
  
În fiecare poezie a cărţii, există două planuri ideatice. Un plan al Maturităţii, prin care poetul priveşte retrospectiv umbrele şi luminile vieţii – fatidic rostite şi eminamente trăite şi un alt plan - al Copilăriei – prin care poetul încearcă să perceapă frumuseţea persoanei dispărute, transformată în praf de stele (încercând regrete, poate tardive, la acţiuni anterioare). Prin împletirea celor două planuri ideatice, rezultă un lirism curat, sincer şi purificator, expresiv, idilic, reverberând energii ancestrale şi contrastând cu dual(fals)itatea lumii din jur. 
  
Prezentată sub forma unui buchet lirico-eseistic, ce deconspiră tăcere şi solemnitate, cartea pendulează între limitele unui status fiinţial, în care sentimente - ascunse sub măşti de lut - plâng pe umărul implacabilului timp. Transformat în petale de flori, cu miezul de foc, din care picurii ruginii umbresc siluetele clipelor, timpul se comprimă, concentrând - în sensuri existenţiale unice - doar esenţe. O alchimie lirică aparte, un spectru invizibil. 
  
Despre... 
  
Editura Armonii Culturale a fost fondată la Adjud, la 15 iunie 2011 (la 122 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului), cu scopul de a promova cultura scrisă valoroasă şi originală, de a răspândi în lume veşti despre genialitatea românilor de pretutindeni. Născută dintr-o necesitate, editura Armonii Culturale îşi propune să editeze cărţi, de o calitate excepţională (prin conţinut şi prezentare grafică) şi la preţuri fără concurenţă. Procesul de editare calitativ-superior, interactiv, desfăşurat în lumina respectului cuvenit autorilor acceptaţi spre publicare, are ca rezultat un produs finit: CARTEA, ce întruneşte toate calităţile dorite de autor , un produs finit atent supravegheat de editorii noştri. O realizare Armonii Culturale, care va face cinste - cu certitudine - tuturor! 
  
Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele):  
  
ERUDIT (carte şcolară şi carte ştiinţifică şi enciclopedică); 
  
LIRIK (poezie); 
  
EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman); 
  
EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară). 
  
Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web (www.armoniiculturale.ro/editura), la următoarele date de contact: 
  
GEOCOSYNUS EDUCATIONAL GROUP 
  
Editura ARMONII CULTURALE 
  
Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea 
  
telefon fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627, 0733-636.116 
  
e-mail: editura@armoniiculturale.ro,  
  
web: www.armoniiculturale.ro 
  
Editor 
  
Gheorghe A. Stroia 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Colecţia LIRIK, a Editurii ARMONII CULTURALE, anunţă o nouă apariţie editorială: PICĂTURI DE TIMP (poeme) a poetului focşănean IONEL MARIN / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 220, Anul I, 08 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!